Træt af en høj varmeregning? Skift til en varmepumpe og spar penge

Vinteren er lang og mørk, og det samme gælder ofte for de varmeregninger, som mange danskere får ind ad brevsprækkerne. Det er nemlig rigtig dyrt at varme en bolig op i et land som Danmark, hvor radiatoren skal være tændt store dele af året for at holde familien varm.

Det er især dyrt, hvis du har en ældre opvarmningsform som eksempelvis et oliefyr. Et oliefyr er utrolig dyrt i drift, og har du et stort hus, løber det op i rigtig mange tusinde kroner hvert år.

Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være, for der findes efterhånden en række gode alternativer til eksempelvis de ældre oliefyr, som er markant billigere i drift. Du kan eksempelvis skifte til en varmepumpe, som kan skære flere tusinde kroner af dit varmeforbrug.

Hvis du mangler penge til at investere i en varmepumpe, kan du overveje at tage et lån. Du kan spare penge med Samlelaan.net, hvor du kan samle alle din lån til ét.

Husk omtanken når du låner

Lige meget hvad du låner til, skal du altid tænke dig grundigt om, inden du underskriver låneaftalen. Du skal huske, at et lån er en dyr løsning, og at der komme mange ekstraudgifter til eksempelvis stiftelse og renter.

Hvis du alligevel vil låne, skal du sørge for at tjekke din økonomi godt igennem, så du er sikker på, du har råd. Du skal nemlig afholde dig fra at låne, hvis din økonomi ikke kan bære udgifterne.

Du kan også finde ud af, om du har råd ved at kigge på lånets årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. ÅOP er nemlig et tal, som samler alle lånets udgifter som en procentdel af lånebeløbet.

Først bør du dog kigge dig om efter andre måder at finde pengene på, da et lån som udgangspunkt er en dyr løsning.