Fordele ved varmepumper i de danske hjem

En varmepumpe kan være en miljøvenlig løsning til det moderne hjem. En varmepumpe udnytter enten jordens eller luftens energi til at producere varmt vand og varme. En varmepumpe kan erstatte varmetyper som gasfyr, oliefyr og el-varme. Det er en miljøvenlig løsning til de moderne hjem, som nemlig udnytter allerede eksisterende energi udefra til at regulere inde temperaturen. 

Der findes 3 typer varmepumpe, der kan bruges i de danske hjem. Der er jordvarme som fungerer væske til vand. Der findes luft-til-vand varmepumpe, som bruger luft energien udefra og omdanner det til varmt vand. Til slut er der en luft-til-luft varmepumpe, som bruger energien fra luften udefra og anvender det som varme indendørs. 

Dette indlæg vil koncentrere sig om luft-til-vand varmepume og luft-til-luft varmepumpe.

Luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe er forsynet med blæser i udedel, som man ser det på en aircondition. Denne type varmepumpe kan som en jordvarmepumpe bruges til at opvarme brugsvand og rumopvarmning. Ønsker du at investere i en luft-til-vand varmepumpe er det et billigere alternativ til et jordvarmepumpe, da du undgår at skulle have revet hele haven op for at anlægge jordslanger. Hvis du har vandbåren gulvvarme er luft-til-vand varmepumpe en særlig god investering, da varmen fordeles i hvert enkelt rum, pga. en lav fremløbstemperatur, mere effektiv, end hvis du har stående radiatorer i hjemmet. 

Luft-til-luft varmepumpe 

luft til luft varmepumpe bruger den varme i udeluften og omdanner det til varme indendørs. 

Nogen luft til luft varmepumper kan vende luften, så de køler luften ned, som er perfekt i de varme sommermåneder. Dermed kan du hurtigt få en aircondition i hjemmet, når behovet for afkøling opstår. Det er en smart investering, som endnu ikke er helt CO2 neutral grundet producering med kul og andre fossile brændstoffer. 

Installation og vedligeholdelse af varmepumpe 

For at sikre en god lang holdbarhed, er det vigtigt med serviceeftersyn af tekniske installatører med den rette viden på området. Her er VE-godkendte installatører de rigtige at vælge for en høj kvalitet.