Spar penge på din varmeregning med et jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg er en smart måde at opvarme huset på, og du kan i mange tilfælde komme til at spare penge på din varmeregning, hvis du skifter eksempelvis dit oliefyr ud med jordvarme.

Jordvarmeanlægget fungerer ved, at en stor slange bliver gravet ned i jorden ude foran dit hus. Slangen i jorden har til formål at indsamle den naturlige energi, som findes i jorden, hvorefter anlægget omdanner denne energi til varme.

Jordvarmeanlægget kan producere varmt vand ud af denne energi, og det er det, som bliver sendt rundt i din bolig som opvarmning. Du kan læse mere her og se alle fordele ved et jordvarmeanlæg.

Derfor skal du vælge et jordvarmeanlæg

Den helt store fordel ved jordvarme er, at du får billig varme til din bolig. I mange tilfælde kan du spare minimum halvdelen af din årlige varmeregning, mens mange sparer endnu mere.

I sidste ende afhænger besparelsen af dit varmeforbrug, hvor et stort varmeforbrug vil betyde en større besparelse ved at skifte til jordvarme.

Det kan betyde mange tusinde kroner besparet på årsbasis, og der er derfor mange gode økonomiske grunde til at skifte til jordvarme.

Derudover er jordvarme også en yderst miljøvenlig måde at opvarme huset på. Du kan især skrue ned for CO2-udslippet, hvis du har et oliefyr, da jordvarmen helt kan eliminere dit behov for at brænde eksempelvis olie eller træ af.

Det eneste input til jordvarmeanlægget er elektricitet, hvilket dog betyder, at jordvarme endnu ikke er 100 % CO2-neutralt.

Derudover er fordelene ved jordvarme:

  • At jordvarmeanlægget ikke larmer

  • At du vil forøge værdien af din bolig, så du en dag kan sælge til en bedre pris. Det skyldes, at din bolig ikke længere er sårbar overfor stigninger i energipriser

  • At du helt kan eliminere behovet for afbrænding i forbindelse med opvarmning af din bolig

  • At jordvarmeanlægget ikke kræver nogen vedligeholdelse