4 tips til et sundere indemiljø i din bolig

Et sundt indemiljø er vigtig for vores sundhed og trivsel i hverdagen. Ønsker man at bevare en sund bolig og forbedre sit indemiljø, så er der dermed en række af gode råd og tips, som man bør benytte sig af. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig en sund bolig med et godt indemiljø.

 

Gør rent jævnligt

Det siger måske ret meget sig selv, men jævnlig rengøring har en væsentlig betydning for at bevare et sundt indemiljø. Dette skyldes naturligvis, at det er den mest effektive måde at komme til bunds med bakterier og husstøvmider, som særligt kan have negativ påvirkning på vores sundhed.

 

Derudover så kan rengøring også være med til at forebygge skimmelsvamp, som er en udbredt og sundhedsskadelig svamp, som ofte opstår i hjem med meget fugt.

 

Vær opmærksom på, hvilke materialer der er benyttet i dit hjem

Et andet vigtigt tip til hvordan du sikrer dig en sund bolig, det er ved at være opmærksom og tjekke op på hvilke materialer, der er benyttet i dit hjem. Man kan uden at være klar over det være præget af eksempelvis PCB stoffer, som man ofte kan finde i f.eks. vinduesfuger, som er blevet lavet tilbage i årene 1950-1977.

 

Dette skyldes, at man dengang anså PCB som et effektivt isoleringsmateriale til særlig elektricitet. Dog er man senere hen blevet opmærksom på, at stoffer af denne type er miljøgiftige, og kan have alvorlige virkninger på organismer. Dog er der heldigvis blevet udviklet en række effektive måder at forsegle PCB på. Lær mere om PCB forsegler her.

Fyld dit hjem med grønne planter

Det tredje tip til hvordan du kan forbedre indemiljøet i dit hjem, det er ved at berige dit hjem med massevis af grønne planter. Forskning viser nemlig, at planter kan være med til at øge menneskets produktion af glædeshormoner, og samtidig også renser luften for støvpartikler.

 

Derudover så transformerer planter også CO2 fra vores udånding til energibringende ilt. Udover at kunne pifte ethvert hjem op, så har planter altså dermed også en masse sundhedsmæssige fordele.

 

Husk udluftning

Det fjerde og sidste tip til et sundt hjem, det er daglig udluftning. Det anbefales, at man lufter ud med gennemtræk 3 gange dagligt, for at opbevare et sundt indeklima. Ved at lufte ud mindsker man samtidig også risikoen for alvorlig fugtdannelse, som ofte kan opstå i husets kælder eller badeværelse.