Derfor bør du skifte til jordvarme som opvarmning af boligen

Hvis du hvert år bruger mange tusinde kroner på at varme din bolig op, bør du måske begynde at se dig om efter alternative varmesystemer.

Der findes nemlig nyere og langt billigere alternativer til de traditionelle varmesystemer som eksempelvis olie- og gasfyr.

Du kan eksempelvis overveje at skifte til et jordvarmeanlæg, hvilket er en varmeløsning, som er yderst billigt i drift og nem at vedligeholde.

Du kan få hjælp til at vurdere om jordvarme er det rigtige valg for dig og din bolig, mens du kan finde ud af, hvor mange penge du kan komme til at spare på årlig basis ved at skifte til et jordvarmeanlæg.

Hvordan virker et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er sådan set en ret simpel opfindelse. Jordvarmeanlægget fungerer nemlig bare ved, at en lang slange graves ned i jorden, hvor den udnytter den energi, som altid er i jorden.

En væske inde i slangen transportere denne energi eller varme inde i dit hus, hvor en varmepumpe er placeret. Varmepumpen er således anlæggets anden del, og det er den, der sørger for, at du får sendt varmt vand rundt i dine radiatorer, gulve og så videre.

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Som udgangspunkt koster en jordvarmeanlæg mindst 110.000 kr. Prisen kan også blive dyrere, for det afhænger i sidste ende af størrelsen på dit hus og derved dit varmeforbrug.

Jo større varmeforbrug jo længere slange skal der til for at samle nok varme op fra jorden til at opvarme dit hus.

En typisk pris for et jordvarmeanlæg til et hus på 200 m2 med en normal isolering vil være på omkring 120.000 – 140.000 kr.

Hvis du har et mindre hus på omkring 140 m2, kan du få et nyt jordvarmeanlæg for en pris på ca. 110.000 – 130.000, hvis dit hus har en god isolering.