Vælg et ventileret facadesystem, og få glæde af mange fordele

Det er ikke ligegyldigt, hvilket facadesystem du vælger, når du bygger hus. Vil du både have økonomiske fordele, et godt indeklima og et næsten vedligeholdelsesfrit system, skal du vælge et ventileret facadesystem.

Det kan være lidt af en videnskab at bygge facader, der både er gode for pengepungen, indeklimaet og husets konstruktion, men det er der heldigvis råd for. Med et ventileret facadesystem får du en facade, der giver alle de mange fordele, man kunne drømme om i en nybygget facade.

Hvad er et ventileret facadesystem?

En ventileret facade er et meget populært facadesystem i byggeindustrien. Det er den blandt andet grundet dens energieffektive og favorable opbygning.
En ventileret facade kan beskrives som en konstruktion, der er opbygget af flere elementer. Inderst er der en bærende væg, dernæst kan der være isolering, og til sidst opsættes det facademateriale, man ønsker. Det kan f.eks. være puds, tegl, natursten eller andre dekorationselementer, som giver bygningen sit unikke udtryk. Systemet kan derfor siges at være meget fleksibelt.

Hvorfor vælge en ventileret facade?

Der er utroligt mange fordele ved at vælge en ventileret facade. Mellem den bærende væg og facadematerialet er der et hulrum. Hulrummet vil give en vedvarende ventilation, hvilket betyder, at du undgår kondens og fugt i hjemmet og opnår et godt indeklima. Derudover vil den konstante ventilation forlænge holdbarheden af facadematerialet, ligesom at du nærmest undgår at skulle vedligeholde det. Til sidst er der en stor økonomisk fordel, da et ventileret facadesystem også øger energieffektiviteten gevaldigt.

Hvilket facadesystem skal jeg vælge?

Hos Sto har de udviklet et system, de kalder StoVentec. Systemet består af en bæreplade, som er grundkomponenten i systemet. Denne bliver monteret på en konstruktion, der sikrer ventilation, og her er der flere valgmuligheder. Pladerne pudses sammen, hvori der indbygges et armeringsnet. Til sidst afsluttes facaden med den facadeoverflade, som ønskes.

Er du i tvivl om, hvilket facadesystem du skal vælge, og hvordan elementerne i systemet bygges op på den mest optimale måde, så tag en ekspert med på råd. Hos Sto har de mange års erfaring i branchen og har også en løsning til dit næste projekt.