Limtræ, blokhus- eller kalmarbrædder? Find det hele på en trælast

En trælast er absolut et besøg værd for alle gør-det-selv-nørder, der kan lide et godt DIY-projekt i træ. Her kan du nemlig finde et stort udvalg af produkter i træ, som du kan bruge til at gøre visionen til virkelighed.

Trælast: En slikbutik for DIY-entusiaster

Besøg en trælast inden dit næste projekt, og vælg frit på alle de bugnende hylder. Det kan være som at være barn i en slikbutik eller hos en legetøjsforhandler – for trælaster har alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til DIY-projekter i træ.

 

Her finder du eksempelvis blokhusbrædder, kalmarbrædder, komposit, limtræ og forskalling, og dette er bare en lille del af sortimentet. Den gode trælast bryster sig af at have velsorteret træ, så du kun får det bedste af det bedste. Det vil sige, at uanset typen af træ eller brædder, du vælger, får du høj kvalitet med hjem til byggeprojektet. 

Brædder til hegn og terrasse

Er man vild med DIY-projekterne i hjemmet, kommer de fleste til at kaste sig over enten hegnet eller terrassen, så man kan skabe den rigtige stemning i haven. For at bygge eller renovere disse, kan man gøre sig selv den tjeneste at finde hhv. terrassebrædder og hegnsbrædder, der er skabt til formålene.

 

Terrassebrædder er lavet i de mål, som er passende til en terrasse. Man kan typisk både finde terrassebrædder i komposit, trykimprægneret træ eller sibirisk lærk – alle materialer, der gør det særligt godt udendørs, og som både kan klare skiftende temperaturer og tunge skridt. 

 

Ligesom terrassebrædder er skræddersyet til terrassen, er hegnsbrædder skræddersyet til hegnet. Her får man både holdbarhed og kvalitet, samtidig med at man kan vælge forskellige længder, der passer til grunden. Sørg for at efterbehandle dine hegnsbrædder, så de kan holde længe.

 

Både terrassebrædder og hegnsbrædder vil være til at finde hos en trælast på et byggemarked, så det er bare at skrive en indkøbsliste og komme i gang med projekterne! 

Ekstra redskaber og materialer til projekterne 

Når du i forvejen har taget turet til dit byggemarked for at finde træ, kan det være en fordel at kigge på, hvad du ellers har behov for til projekterne. Mangler du værktøj, søm eller skruer? Har du allerede den træbeskyttelse, du skal bruge i efterbehandlingen af dit træ? Eller har du behov for trælim i projektet? Sørg for at overvej dette før du tager turen til dit byggemarked – så kan du nemlig få det hele med på én gang. 

 

Et byggemarked med en god trælast er et must for alle dem, der er vilde med gør-det-selv-projekter i træ. Skriv en indkøbsliste med det samme, eller lad dig inspirere af sortimentet, når du ankommer.