Kiste til en begravelse: Byg selv eller køb af bedemanden?

Har du mistet en, du holder af, eller har du selv et stort ønske om at blive begavet i en kiste, du selv har bygget? Så må du faktisk gerne gøre det – helt lovligt. Det er blot vigtigt, at du overholder reglerne for bestemt mål og de materialer, kisten må bygges af, blandt andet så den ikke belaster miljøet.

Det er en kompleks opgave, som tager tid, men kan give mening i visse situationer. Det er blot vigtigt, at du læser op på disse retningslinjer, inden du med fikse fingre kaster dig ud i at bygge en begravelseskiste. Alternativt kan du også købe kiste af din bedemand.

Overvej økonomien, når du vælger, om du selv vil byge kisten

Når man mister en, man holder af, ligger der en hulens masse opgaver og venter. Det kan være en alt for stor mund for mange, som derfor får hjælp fra en bedemand. De samme regler for at bygge sin egen kiste, gælder i hele landet, naturligvis. På denne side finder du en bedemand i Randers – og resten af landet er blot få klik væk.

For nogle er bedemand og kistevalg et økonomisk hensyn. Det er som udgangspunkt også bedemanden, man køber kisten af. Men det kan snildt koste flere tusinde kroner at investere i selv en standardkiste til din kære, så hvis du ikke har midlerne til det, og du i øvrigt har de håndværksmæssige evner, så kan det være en nærmest terapeutisk mulighed for dig at designe og bygge en kiste selv – enten til dig selv eller en du har kær, som er dødeligt syg.

Med en god bedemand ved hånden er du sikret, at intet bliver glemt eller overladt til tilfældighederne. Det kan fungere som en kæmpe støtte i en tid, hvor man har allermest brug for blot at sørge.