Sådan får du et tilbud på dit nye tag

Taget på dit hus er vigtigt. Ikke bare fordi det udgør en stor del af det visuelle område, som man bedømmer huset på, men også for dets beskyttende funktioner. Uden et godt tag, ville huset ikke kunne bestå. Taget beskytter mod regn, slud, sne og alt andet, som kunne føre til fugt i boligens konstruktion. Fugt som ikke bare ville angribe materialer, men også kunne udvikle skimmelsvamp, som kan gå ud over beboernes helbred. Dit tag skal derfor virke ordentligt, og hvis ikke, skal du investere i at få det lavet.

Tjek taget

De fleste husejere har en idé om, hvorvidt det er tid til at få fikset eller helt skiftet taget. Du kan, ved at kravle derop, selv foretage en visuel inspektion, hvor du ser efter, om der er løse tagsten, om der er huller og om der i det hele taget ser ud til at være tegn på for meget slid og alderdom.

I mange tilfælde kan taget repareres, men det kan også være værd helt at skifte, hvis taget har udtjent sin værnepligt.

Et nyt tag betyder nemlig øget husværdi, hvorfor du ikke skal se investeringen som en udgift, men som netop en investering, der hæver husværdien og giver bedre æstetik.

Indhent et tilbud

Skal du bruge et solidt tilbud på et nyt tag? Få først en pris på nyt tag ved at bruge en online formular. Det vil give et overblik, så du ved, hvad du skal regne med. Hernæst skal i kontakte en tagvirksomhed for et mere konkret tilbud. Det gør i ved at finde en lokal håndværker, som har godt renommé og har en ordentlig garantiordning.

Aftal at firmaet kommer ud og kigger på huset, så I kan tale ved om materialer samt særlige krav til f.eks. vinduer, skorsten etc. Bemærk at mange f.eks. vælger at efterisolere loftet, når de alligevel skal have lagt nyt tag. På den måde får man både energioptimeret og lagt et smukt nyt tag. Begge dele er vigtige for husets værdi og gør senere et salg nemmere.