Skal boligforeningen renovere? Sørg for en bygherrerådgiver

Hvis man har været medlem af en boligforening i længere tid, ved man hvor svært det kan være at blive enige. Mange har trods alt en stor del af deres formue til at stå i deres bolig, så det føles altid mere sikkert bare at lade stå til. Fra tid til anden bliver man dog nødt til at bygge nyt, hvad end det bare er for at få flere kvadratmeter eller for at renovere.

Hvad gør en bygherrerådgiver?

I så fald kan man som bygherre, og boligforening i det hele taget, få stor gavn af en såkaldt bygherrerådgiver. Bygherrerådgivning kan være mange forskellige ting. På det store plan agerer en bygherrerådgiver som jeres højre hånd og som bindeleddet mellem jer og håndværkerne. Bygherrerådgivning kan således bestå i at få kontakt til gode håndværkere, kommunikere jeres ideer og ønsker løbende eller bare sikre sig at der bliver bygget efter forskrifterne.

 

Mange bilder sig selv ind, at de sagtens selv kan holde styr på den slags, men renovering i boligforeningen er på ingen måde det samme som de små hobbyprojekter, man har gang i derhjemme. For det første er økonomien væsentligt større, hvorfor der desværre også er en del håndværkere, der ser deres snit til at tage lidt ekstra. Det er den slags en bygherrerådgiver bruger al sin tid på at undgå. Det gør vedkommende selvfølgelig først og fremmest ved at skabe kontakt til tidligere stabile kontakter i byggebranchen. Derudover handler bygherrerådgivning dog også bare om at forstå projektet og holde et vågent øje med det, så man ved, hvornår der bliver sløset med tid, penge eller kvalitet.

Find den rette

Fordi bygherrerådgivning er jeres garanti for, at alt går som det skal, er det vigtigt at finde den helt rigtige bygherrerådgiver. Først og fremmest skal det selvfølgelig være en som bygherren og helst også resten af boligforeningen stoler på og kan have en produktiv dialog med. Dialogen mellem bygherre og rådgiver i løbet af hele projektet er nemlig afgørende for, at projektet bliver som I ønsker det. Derudover kan det dog også godt betale sig at få bygherrerådgivning i det lokale. På den måde er der i hvert fald større chancer for, at rådgiveren har gode forbindelser eller kender til de udfordringer, der kan melde sig. Med en god og troværdig bygherrerådgiver ved jeres side, er der dog ingen tvivl om, at i nok skal komme gennem problemerne og ende med et godt resultat.