

Din arbejdsplads skal passe på dig – ikke omvendt. Derfor er gode arbejdsstillinger og ergonomi centrale elementer for et godt fysisk arbejdsmiljø. Det er vigtigt kroppen har den samme tilstand, når man tager hjem fra arbejdet, som da man mødte ind. Arbejdet må derfor ikke gøre ondt at udføre. Arbejdet skal organiseret, så kroppen belastes mindst muligt.
Gode råd om ergonomi
For at undgå ulykker, nedslidning og andre mén kan man først og fremmest sørge for en grundig oplæring. Det er den daglige leders ansvar, at medarbejderne får den rette oplæring og vejledning i arbejdsstillinger og brug af tekniske hjælpemidler. Dette bør man minde lederen om, hvis man ikke føler, at man har fået tilstrækkelig oplæring eller informationer omkring ergonomien i arbejdet. Det er vigtigt, at man får det sagt, da det ikke er sikkert, at lederen ser dig udføre arbejdet i det daglige.
Derudover er det vigtigt og det kan ikke understreges nok, at arbejdet skal tilrettelægges, så medarbejderne går lige så sundt hjem, som da de mødte på arbejdet. Gør det derimod ondt at udføre arbejdet, så skal lederen sikre, at der findes en bedre måde at løse arbejdet. Har man som medarbejder derimod svært ved at trænge igennem til ledelsen, så kan en arbejdsmiljørepræsentant sørge for, at ledelsen ændrer det, der giver fysiske gener. Både i tilfælde og for forebyggelsen via den lovpligtige arbejdspladsvurdering.
Skab en ergonomisk arbejdsplads
Med en ergonomisk arbejdspladsindretning fra Jysk Automationsteknik, er kravene til en fleksibel produktion opfyldt. Med en ergonomisk arbejdsplads har man mulighed for at ombygge arbejdspladserne med kort varsel. Derved er arbejdspladsen forberedt til nye situationer på alle tidspunkter. Derudover kan arbejdspladsen også indrettes således, at den kan ændres, så man ikke arbejder i den samme arbejdsstilling hele tiden. På den måde mindsker man muligheden for skader, sygemeldinger og nedslidning.