Derfor bør du benytte en boligadvokat

boligadvokat

Det er de færreste huskøbere, der tænker på at ejendomsmæglerens opgave er at tale sælgers sag. De fleste ser ejendomsmægleren som en, der sørger for at handlen forløber godt og efter reglerne. Det er han selvfølgelig også, men lige med det lille tvist, at det er sælger, der er hans kunde og, at hans salær afhænger af købsprisen. Jo mere du betaler for huset, jo mere får ejendomsmægleren i salær. Derfor kan det være en utrolig god ide selv at have en professionel rådgiver ved hånden. En boligadvokat har den viden og erfaring, der skal til for at dit huskøb falder ud til din fordel, og du undgår juridiske faldgruber.

Få en professionel og juridisk kyndig boligrådgiver

Efter den nye ejendomsmæglerlov er begyndt at virke er det sågar ved lov bestemt, at en professionel rådgiver kun kan være rådgiver for den ene part. En ejendomsmægler kan heller ikke som tidligere gøres ansvarlig for de oplysninger, der gives ved en bolighandel. Derfor er det blevet ekstra vigtigt at have en advokat med speciale i boligkøb med som sin egen rådgiver, når man ønsker at købe en bolig.

Boligadvokaten er din talsmand

I langt de fleste købsaftaler står der, at ejendomsmægleren er sælgerens rådgiver og, at du som køber rådes til at finde din egen rådgiver, der varetager dine interesser i købs- og forhandlingssituationen. Ved at underskriver købsaftalen, medgiver du at du ved dette. Det kan dog give dig problemer, hvis du efter købet bliver opmærksom på ting, der ikke er i orden med aftalen eller som stiller dig dårligt. Har du en boligadvokat som rådgiver ved købet af en bolig, vil han eller hun gøre dig opmærksom på de ting i købsaftalen, der ikke taler til din fordel. Det kan spare dig for mange ærgrelser og penge.

Uvildig rådgivning

Der er et hav af ting, man skal tage stilling til ved et boligkøb. Der er forskellige typer af forsikringer og lån og, der er mange, der gerne vil rådgive om, hvad der er bedst. Men kan du være sikker på, at de giver en uvildig rådgivning? Nogle af de aktører, der er involveret i en bolighandel får til tider provision eller anden godtgørelse for at anbefale en bestemt forsikring eller et bestemt lån. Med en en boligadvokat som rådgiver, kan du være sikker på at få den rådgivning, der gavner dig mest.

Få overblik over købet og ejendommen

Der er mange forskellige dokumenter involveret i en ejendomshandel. Det er næsten uoverskueligt selv at skulle sætte sig ind i alt dette, fordi de færreste af os ved noget om det i forvejen. Men det er ikke desto mindre meget vigtigt at have et overblik, da det ellers kan få store konsekvenser, hvis der viser sig at være problemer senere hen. Ting du skal være opmærksom på, og som en boligadvokat kan hjælpe dig med at få styr på, er for eksempel tinglyste servitutter, miljø- og lokalplaner, om der er foretaget beslutninger i ejerforeningen, der vil blive en økonomisk belastning for dig. Til trods for, at der er udarbejdet en tilstandsrapport, kan det i visse tilfælde være en god ide at hyre sin egen byggesagkyndige, der kan foretage en undersøgelse af huset inden købet.

Skriv et advokatforbehold ind i købsaftalen

Det er en sikkerhed og tryghed at vide, at en advokat har kigget alle dokumenter igennem og sagt god for dem. På den måde kan du undgå faldgruber og sikre dig i juridisk forstand. Kan du ikke nå at få en advokat til at se på dokumenterne og købsaftalen inden du skriver under, anbefales det, at du får skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Det betyder, at du omkostningsfrit kan komme ud af købsaftalen, hvis din advokat finder graverende ting ved den efterfølgende gennemgang af aftalen.