Det skal du vide hvis du overvejer en projektbolig

Et nyt hjem er et stort skridt, men skridtet er endnu større hvis du overvejer en projektbolig. En projektbolig er nemlig ikke færdigbygget når du køber den, og derfor kan det være et større sats. Men det kan også være en god investering, hvis du køber den rigtige lejlighed.

Området

En lejlighed er ikke kun hvad der er indenfor de fire vægge, men i høj grad også præget af hvilket område den ligger i. Hvad end du er på jagt efter en bolig i et hyggeligt familiekvarter eller et mere hipt sted med gang i den, så er det værd at gå en tur i området. Så kan du mærke om stemningen og naboerne tiltrækker dig, og om lejligheden i så fald stadig er relevant, måske endda endnu mere end før.

Investering eller hjem

Et projektbyggeri kan vise sig at være en god investering, hvis man køber en lejlighed der efterfølgende bliver endnu mere eftertragtet. Men inden køb er det en god idé at gøre op med sig selv, om købet primært skal være en investering eller dit hjem i mange år. Nogle ting kan man måske gå på kompromis med, hvis det er en mere kortsigtet investering, mens ens permanente base skal være præcis det man ønsker.

Plantegninger

En plantegning kan give et godt overblik over lejligheden. Den viser hvor mange rum der kommer til at være, og hvordan de fordeles i lejligheden. Men det kan være svært at danne sig et indtryk af hvordan lejligheden føles, når man ikke har været inde i den selv. Det er en af de større udfordringer ved at købe en projektbolig, da man først mærker den faktiske størrelse af rummet, den dag byggeriet endelig står færdigt. Men det er dig muligt at forsøge at skabe sig et bedre indtryk på forhånd. En 3D-visualisering er en fotorealistisk visualisering af den kommende bolig, så man kan opleve hvordan lejligheden kommer til at se ud i sidste ende. Visualiseringen giver en fornemmelse af størrelsen på rummene, og hjælper til bedre at kunne træffe beslutningen.

Ekstra fordele

En af de ekstra fordele ved projektbyggeri er, at de kræver minimalt vedligehold de første mange år. Da alt i lejligheden er nyt, er det meget sjældent at der kræves reparationer og istandsættelser. En anden fordel er ofte størrelsen på toilettet. Især i de store byer kan man opleve, at mange gamle lejligheder har meget små toiletter. Men de fleste nyere bygningsprojekter prioriterer at have større badeværelser, og gerne med plads til vaskemaskine og tørretumbler.