Sådan vælger du de rette etiketter til dine produkter

Når du skal vælge etiketter til dine produkter, er der flere ting, der er vigtige at have i fokus. Derfor er det også et valg, du skal tage dig tid om, da disse etiketter kommer til at repræsentere både dit produkt og dit brand.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er vigtigt at fokusere på, når du bestiller etiketter, er du havnet det rette sted. Herunder kan du nemlig blive klogere på, hvilke tanker du skal gøre dig, inden du køber etikette på rulle til dine produkter.

Form og størrelse

Etiketter kan fås i mange former og størrelser. Derfor er det selvfølgelig et af de aspekter, der skal tages op til overvejelse. Her skal du primært overveje, hvilket produkt etiketterne skal bruges på, da form og størrelse naturligvis skal passe hertil.

Dertil skal du også tænke på dit design, da du skal vurdere, om det tager sig bedst ud på en etiket, der er rund, oval, firkantet eller noget helt tredje. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle producenter, der er i stand til at fremstille dine etiketter, hvis du vil have en speciel form.

Design

Dette er det klart vigtigste punkt. Hvis du ikke har et pænt design på dine etiketter, er de nemlig ikke meget værd. Du skal nemlig huske, at de skal sidde på dine produkter, hvorfor de kommer til at være en del af din virksomheds brand.

For at sikre, at de kommer til at tage sig bedst muligt ud, bør du få en grafiker til at lave dit design. Dermed er du sikker på, at det ikke blot er pænt, men at designet også kan tjene sit formål, hvilket er at kommunikere, hvilken type virksomhed, der står bag produktet.

Materialevalg

Du ved sandsynligvis godt, at dine etiketter skal laves af en form for papir eller plastik. Faktum er dog, at der findes en lang række varianter af både papir og plastik, hvilket vil sige, at du er nødt til at finde ud af, hvilket materiale, der giver bedst mening at bruge til dine etiketter.

I denne forbindelse er der flere ting, der skal tages højde for. Hvis du skal have dine etiketter på et produkt, der vil blive udsat for lidt af hvert, er det vigtigt, at materialet er slidstærkt. Hertil skal du også tænke på, hvilken udstråling de forskellige materialer skaber.

Efterbehandling/overfladebehandling

Det er ikke et krav, at man får det gjort, en det er dog en god idé, at du vælger at få enten lakeret eller lamineret dine etiketter med tryk. Det vil nemlig sikre, at de får en flottere finish, men det er faktisk også med til at gøre de mere slidstærke og modstandsdygtige.

Du skal derfor finde ud af, om du vil have lakeret eller lamineret dine etiketter. Når du har fundet ud af dette, så skal du også finde ud af, om det skal være med mat eller blank finish. Begge dele kan lade sig gøre, uanset om du vælger lak eller laminat.