Hvad du som ny gør-det-selv-håndværker får brug for

Tid er noget de fleste af os har fået lidt mere af her det sidste års tid. Tid til hobbyprojekter og tid til byggeprojekter. Og nu når du har tid, så kan du jo lige så godt se, hvor meget du kan lave selv. Det er slet ikke så lidt. Så længe du har styr på din research og ikke mindst har værktøjet i orden. Alle gør-det-selv-håndværkere har brug for en værktøjskasse, men hvad skal der i den?

Det helt basale

Tager du en tur i næsten et hvilket som helst byggemarked, vil du omkring kassen finde et udvalg af småting, som hører hjemme i en håndværkers værktøjskasse, hvis ikke endda hans eller hendes baglomme. De vigtigste tre ting er en tommestok, en blyant og en hobbykniv. Du vil sjældent kunne lave ret meget selv uden at skulle måle og markere, og der er ikke mange byggematerialer, der ikke er pakket ind på en måde, der kræver en god, skarp kniv, når du skal bruge dem.

De vigtigste værktøjer

De fleste gør-det-selv byggefolk starter ud med at bygge i træ. Det kan være en trækonstruktion til et hus eller en garage, eller det kan være møbler og andet inventar. Når du bygger i træ, er der visse værktøjer, du ikke kan komme udenom. Du har brug for en fukssvans, det vil sige en almindelig sav, et vaterpas, en hammer og en skruetrækker. En skruetrækker med et magnetisk bitssæt gør dig noget mere fleksibel og er nok at foretrække, hvis ikke du har en lille samling af skruetrækkere.

Standard power tools

Hvis du har gang i et større projekt, så findes der et par power tools som er næsten uundværlige. En lille, håndholdt rundsav sparer dig for utrolig meget arbejde og rigtig mange armkræfter. En skruemaskine sparer ufattelig meget tid og igen også en masse armkræfter. Skulle man lige tilføje en sidste, så er stiksaven utrolig nyttig og næsten uundværlig, da den gør det muligt at save ting ud, som du hverken kan klare med en fukssvans eller en rundsav. Det bedste er, at det hele kan køre på det samme batteri, så du behøver faktisk kun to batterier og en oplader for at være rimelig godt kørende.

Lidt luksustilbehør

Har du gang i et større byggeprojekt er der to ting, som du vil blive rigtig glad for. For det første en værktøjskasse til ale de værktøjer du får samlet, og for det andet et par arbejdsbukser med lommer til alt det du har med dig og helst ikke skal ligge fra dig på underlige steder.