Find det rigtige værktøj

Enhver håndværker eller god gør-det-selv type, ved at resultatet aldrig bliver bedre end det værktøj man arbejder med.

Det er faktisk uanset om du skal lave små opgaver som at male eller slibe, eller det er de helt store byggeprojekter.

Det rigtige værktøj betyder både noget for resultatet men også for hvor nemt arbejdsprocessen er.

Køb det rigtige fra start

Det er surt at bruge penge på værktøj der kun holder et eller to år, og så skulle ud og investere i nyt, så selvom det koster lidt mere så køb det rigtige, i en god kvalitet fra start.

Har du ikke så meget viden om værktøj endnu kan det selvfølgelig være svært at vide hvad der er det rigtige, men du kan altid få rådgivning i et byggecenter, eller læse tests på nettet som f.eks. på https://handytools.dk hvor de tester det bedste værktøj. Du får også lidt mere information her.

Det rigtige værktøj behøver ikke være dyrt

Der findes rigtig meget værktøj på markedet. Noget af det er dyrt og andet af det er knap så dyrt. Det er langt fra det hele af det du har brug for, men hvis du er typen der gerne ville kunne klare de fleste opgaver i hjemmet selv så har du som minimum brug for en værktøjskasse der indeholder redskaber du kan bruge til at:

  • Samle ting

  • Skille ting ad

  • Tage mål

  • Skære ting over med

  • Slibe med

  • Male

  • Hænge ting op med

Her er altså tale om basale ting som, hammer, skruetrækkere, boremaskine, sav, målebånd og vaterpas, malegrej osv.

Ikke store dyre maskiner som rundsave osv. Det kan du altid investere i hvis du skal lave større projekter på et tidspunkt, eller overveje om det er værd at leje i stedet hvis det kun er til en gangs formål.

Giv din samling tid til at vokse

Hvis du skal ud og skaffe dig det hele på en gang, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, også selv om du vælger værktøj der i sig selv ikke koster ret meget. Men start med det du står og mangler til en opgave nu og her, og så kan du altid udvide. Ønsk dig stiksaven i julegave, og start selv ud med excentersliberen, og ønsk dig så trekantssliberen til din fødselsdag, på den måde virker det ikke uoverskueligt, og du får stille og roligt samlet sammen så du har en komplet værktøjskasse der kan klare de fleste opgaver med tiden.