Søg tilskud og få råd til et jordvarmeanlæg

Hvis du tænker på at skifte dit gamle varmsystem ud, skal du overveje at skifte til et jordvarmeanlæg. Jordvarme er en billig og nem måde at få varmet din bolig op på, mens det på samme tid er en rigtig god løsning for miljøet.

Et jordvarmeanlæg er dog en dyr investering i første omgang, hvorfor mange bliver skræmt og vælger en anden løsning. For selvom et jordvarmeanlæg kan tjene sig ind på den lange bane ved at give dig en billigere varmeregning samt en højere værdi af din bolig, så er prisen på selve anlægget en svær kamel at sluge.

Men der er heldigvis godt nyt til dig, som overvejer at købe et jordvarmeanlæg men er lidt skeptisk grundet prisen. Du kan nemlig søge tilskud til jordvarme, hvilket kan gøre det billigere for dig at få dit jordvarmeanlæg.

Sådan er reglerne i forbindelse med tilskud til jordvarme

Du kan få tilskud til et jordvarmeanlæg, fordi det går ind under en såkaldt energirenovering af boligen. Men selvom du vælger at energirenovere din bolig med et jordvarmeanlæg, så er der alligevel nogle krav, som du skal leve op til, før du kan få tilskud.

Overordnet set er der tre krav:

  • Din bolig skal være godkendt til helårsbeboelse

  • Du skal skifte fra en oliekedel, et gasfyr, en biokedel eller elvarme

  • Du må ikke have mulighed for at blive koblet på fjernvarme

Det er tre forholdsvis simple krav, og hvis du opfylder disse, er du tæt på at kunne få tilskud til dit jordvarmeanlæg. Det er dog desværre en kompliceret ting at søge om tilskud generelt, og det gælder også for tilskud til jordvarme.

Derfor vælger mange helt at springe dette trin over, selvom de er berettiget til at få tilskud. Heldigvis kan du få hjælp hos din jordvarmeanlæg-installatør og få assistance til processen, hvis du ikke kan overskue det selv.