Sådan kommer du i gang med at bygge legehuset til ungerne

Et legehus indbyder til mange timers leg – og mange forskellige fantasilege kan udvikles i et legehus. De kan fx holde teselskab eller lave sandkager. Har du hænderne skruet godt på, så kan det være, du skal kaste dig ud i at bygge et legehus. Her får du et par forslag til overvejelser, du kan tænke ind, så du kan komme godt fra start.

Sådan finder du det rigtige look til legehuset

Du kan gå på opdagelse i de mange typer legehus både hos de mange udbydere af legehuse, men du kan også få inspiration fra nogle, der har lavet et legehus selv. Det kan fx være i Facebookgrupper, på Pinterest eller Instagram. Det er helt op til jer, hvordan det skal se ud. Vil I gerne bygge et traditionelt med træbeklædning? Skal der være en lille terrasse ved indgangen eller en lille sandkasse?

Er du vild med idéen om, at legehuset skal passe sammen med jeres hus? Så kan du bygge nærmest en miniudgave af dit hus. Gå på jagt efter materialer i samme stil. Har dit hus et skifertag, kan legehuset få skifertag. Har I hvide vinduer, kan I male vinduerne på legehuset i hvid osv.

Her finder du materialer

Materialer som fx skifertag, træ og vinduer kan du finde hos diverse byggemarkeder. Det kan også være, I i forvejen har noget liggende, som kan bruges til at skabe det hyggelige legehus.

Sådan indretter du hjemmet

De små detaljer som fx blomsterkasser, pynt på væggene, bamser og spil kan være med til at skabe noget hjemlig hygge og invitere dine børn på mange gode timer derinde. Afhængigt af hvor mange kvadratmeter der er til rådighed, kan du møblere med et lille køkken, en bænk og et lille bord. Måske har dine børn nogle gode forslag til, hvad der skal være plads til.