Få energitilskud til din nye varmepumpe og spar på varmeregningen

Hvis du har et gammeldags varmesystem som eksempelvis et olie- eller gasfyr, er der rigtig mange gode grunde til at skifte til et nyt. Moderne varmesystemer er langt mere energieffektive og langt billigere i drift, og det behøver derfor ikke være en stor og urentabel udgift at investere i et nyt varmesystem.

Hvis du eksempelvis vælger en varmepumpe eller jordvarme som dit næste varmesystem, kan du nemlig tjene udgiften til installationen ind i løbet af en ganske kort årrække, da du vil komme til at spare mange tusinde kroner på din årlige varmeregning. De gælder især, hvis du har et gammeldags og omkostningstungt olie- eller gasfyr.

Men de gode nyheder stopper ikke der, for der findes nemlig rigtig gode tilskudsmuligheder for dig, der gerne vil investere i en moderne og mere miljørigtig opvarmningsform som eksempelvis en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Med et energitilskud kommer din investering til at tjene sig ind endnu hurtigere, og du vil herfra have et varmesystem, som giver dig billig varme året rundt.

Sådan får du tilskud til en varmepumpe

Det første, du skal gøre for at få tilskud, er at vælge en VE-godkendt installatør til at klare jobbet. Det er et krav for at få tilskud, og det giver dig desuden garanti for at få en varmeløsning, som passer lige præcis til dig og dit hus.

Der er dog også et par andre krav til dig, der gerne vil have tilskud. Du må nemlig ikke have mulighed for at blive koblet til et fjernvarmeanlæg i dit lokalområde, og så skal din bolig også være en helårsbolig.

Og for at få tilskud skal dit nuværende varmesystem være enten et oliefyr, et gasfyr, en biokedel eller elvarme. Endeligt er et krav, at du skal vælge en varmepumpe, som har A++ eller A+++ mærket, hvis du vil have tilskud.