Få grøn energivarme med et pillefyr

grøn energi pillefyr

Pillefyr er en meget grøn måde at varme sit hjem på, særligt hvis man leder efter noget at skifte sit oliefyr ud med.

Oliefyret er som bekendt en enormt ineffektiv måde at udnytte materialerne på, og er derfor ikke særlig miljøvenligt. Dette er ikke bare fordi energien i det materiale der brændes udnyttes dårligt, det er også fordi der er en begrænset mængde af olie i verden. Træ derimod, er meget bedre, fordi det kommer fra en kilde som kan genplantes, og derfor kan fornys, i modsætning til olie. Træet hakkes til flis som bindes sammen til små træpiller, som du kan fyrre med i dit fyr.

Flisen er også mere energirigtig end fx en brændeovn, fordi flisen brænder bedre end hele stykker af træ. Du har altså med et pillefyr, muligheden for at lave varme til dit hus på en mere energirigtig måde. Et pillefyrs pris kan variere meget, men med grundig research på internettet, kan du nemt finde et både godt og billigt fyr.

Det økonomiske fyr

Det er også selvsagt at pillefyret er en investering der tjener sig selv hjem. For det første er træ nemmere at producere end olie, så allerede der er der penge at spare. Når først du fyrrer med pillefyret, vil du også kunne se din varmeregning dykke, fordi træ er mere energirigtigt end olie. Der er altså kun noget at vinde på at skifte til oliefyr.

Det skal dog siges, at går man hele vejen, er en genanvendelig energikilde dog billigere og mere miljørigtig. Det kunne fx være jordvarme eller fjernvarme. På denne måde vil du kunne være 100% klimavenlig.

Grunden til at man ikke kan sige at træpiller er genanvendelige, er fordi at det træ, som bliver fældet for at blive brændt, skal erstattes af et træ der skal stå i hundrede år, før det binder den samme mængde CO2.