Vælg den rette rundsavsklinge

Når du køber en rundsav, er det typisk ikke den bedste klinge, der sidder i den. Det kan derfor være en fordel, at du hurtigst muligt køber en klinge i en god kvalitet, hvis du ønsker det bedste resultat – og hvem gør ikke det?

Når du har den helt rette rundsavsklinge, går dit arbejde hurtigere, mens du også undgår et flosset resultat. Der er et hav af rundsavsklinger på markedet, hvorfor det kan være svært at vælge den rette.

De mest almindelige rundsavsklinger

Der findes nogle helt almindelige rundsavsklinger, som du blandt andet kan vælge mellem, når du skal have fat i en ny klinge til din rundsav. Dem kan du se en lille beskrivelse af herunder.

En rundsavsklinge til de meget grove snit

Du kan købe en klinge til meget grove snit, hvis det er det, du skal bruge den til. Det er en klinge med 24 tænder, som er det bedste valg, når du skal save meget grove snit på enten tværs eller langs i hårdt eller blødt træ. Denne type klinge bruges typisk til bygningstømmer, spånplader og forskallingsbrædder.

En rundsavsklinge til de meget fine snit

Når du skal i gang med meget fine snit, bør du vende blikket mod en klinge med 60 tænder. Den giver dig et fint snit uden flossede kanter i eksempelvis finér, møbelplader, spånplader med laminat på begge sider, MDF samt parket- og laminatgulve.

Hav flere typer klinger ved hånden

Er du en rigtig handymand, der laver mange forskellige projekter, hvor en rundsav er inkluderet i arbejdet? Så bør du have flere forskellige rundsavsklinger liggende. Derved har du altid den rette klinge, så du hurtigt og nemt samt på bedste vis kan udføre opgaven.