Forstå entreprenørens maskiner

Byggebranchen og -industrien er bestående af mangel enkelte fag, der alle hjælper hinanden i diverse byggerier. Arkitekter, tømrere, bygningskonstruktører og cementarbejdere er bare nogle af de mange forskellige aspekter, der får byggeriet til at ste. Hertil spiller entreprenøren også en vigtig rolle, da det er dem, der ofte tager ansvar for en stor og vigtig del af byggeriet. Entreprenørfaget benytter sig af en lang række maskiner, hvortil det kan vævre nyttigt at vide noget om de mange forskellige maskiner, hvis du man eksempelvis overvejer at ansætte en entreprenør, læse til entreprenør eller blot er nysgerrig.

Teleskoplæsser

En teleskoplæsser er en maskine, der er designet til at hjælpe med de mest vanskelige løfteopgaver på byggepladsen. Teleskoplæsseren er yderst kompleks, hvortil man også skal have certifikat for at benytte den.

Minigraver

Overordnet set er en minigraver blot en lille gravemaskine, der grundet dens størrelse, nemmere kan få adgang i forskellige terræn. Der findes minigravere til enhver opgave indenfor byggebranchen, hvilket netop bunder i denne maskines alsidighed. Den findes både med forskellige gravedybder samt i forskellige vægtklasser, der gør det muligt at finde en passende minigraver til de fleste situationer.

Skridstyret læsser

Denne maskine er en videreudvikling fra teleskoplæsseren, hvor fokusset på sikkerhed og optimering er øget. Disse skridstyrede læssere er nogle af verdens sikreste, har et markant bedre udsyn end andre læssere samt er de meget lette at benytte sig af.

Dumper

I alle aspekter indenfor byggebranchen har man en vis mængde af affald, der også skal skaffes af vejen og køres væk fra byggepladsen. Hertil benytter man dumperen. Dumpere er pålidelige, men har også en stor styrke, der gør dem i stand til at flytte store mængder ad gangen. Udover til flytning af byggeaffald, benyttes dumperen også til at flytte sand, jord og andre materialer, der kan være besværlige at flytte rundt på.