Sådan finder du den rigtige lejebolig Er du endnu ikke kommet til det sted i livet, hvor du vil bygge hus eller købe en ejerlejlighed? Måske føler du, at økonomien endnu ikke er helt på plads, måske venter du på at stifte familie, eller måske har du det blot bedst med at være en fri fugl, der kan flytte sig rundt, alt efter ønske og jobmuligheder. Der er gang i byggeboomet overalt i Danmark, men der er stadig rift om at få fingrene i de bedste lejelejligheder på markedet – dé lejligheder, hvor pris, indretning og beliggenhed går op i en højere enhed. Begynd med at danne dig et overblik over, hvad der findes på markedet her og nu. Du kan se flere lejeboliger hos Findboliger.dk. Når du har bestemt dig for et geografisk søgeområde, boligtype og en max. husleje, skal du på jagt efter ledige lejeboliger – de bliver som regel uploadet på diverse boligportaler.

Sådan finder du den rigtige lejebolig
Er du endnu ikke kommet til det sted i livet, hvor du vil bygge hus eller købe en ejerlejlighed? Måske føler du, at økonomien endnu ikke er helt på plads, måske venter du på at stifte familie, eller måske har du det blot bedst med at være en fri fugl, der kan flytte sig rundt, alt efter ønske og jobmuligheder.

Der er gang i byggeboomet overalt i Danmark, men der er stadig rift om at få fingrene i de bedste lejelejligheder på markedet – dé lejligheder, hvor pris, indretning og beliggenhed går op i en højere enhed. Begynd med at danne dig et overblik over, hvad der findes på markedet her og nu. Du kan se flere lejeboliger hos Findboliger.dk. Når du har bestemt dig for et geografisk søgeområde, boligtype og en max. husleje, skal du på jagt efter ledige lejeboliger – de bliver som regel uploadet på diverse boligportaler.

Eftersom der er mange andre boligsøgende, gælder det om at finde en smutvej, så udlejeren får øjnene op for netop dig. Det er først og fremmest en god idé at oprette en boligagent på den respektive portal, så du bliver en af de første, der får besked, når boligen er tilgængelig for ansøgninger. Spørgsmålet er så blot, hvordan du sælger dig selv bedst over for udlejeren – for det er en af nøglerne til, hvordan du ender i drømmeboligen.

Præsentér dig selv som en attraktiv lejer
Står udlejeren med en række gode bud på en kommende lejer, er din vigtigste opgave at sælge dig selv som den mest attraktive lejer – præcis som du ville gøre det over for en kommende chef. Hold din ansøgning kort og præcis, men brug gerne alt andet end standardvendinger og klichéer, som udlejeren allerede har hørt et utal af gange. Du kan bl.a. påpege, at du søger en tryg base, så udlejeren får et indtryk af, at du gerne vil blive i lejligheden gennem længere tid, ligesom du kan påpege, at der er styr på det økonomiske aspekt (ergo, du betaler lejen til tiden).

Samtidig skal du også overveje, hvordan du præsenterer dine boligforhold. Er I et ungt par, der skal leje boligen, så fokusér ikke så meget på jeres alder (der muligvis signalerer fest i udlejerens øjne), men jeres personlige egenskaber. Omvendt kan du som den lidt ældre lejer sagtens understrege din alder, samt at du er rolig af natur.

Er både børn og kæledyr en del af pakken, så forsøg at vende det til en fordel – at I er særligt sociale og derfor bibringer noget godt til fællesskabet. Det kan være særligt vigtigt at nævne, hvis bygningen består af få lejligheder, og fællesskabet blandt beboerne derfor spiller en stor rolle.