Guide – det skal du huske som førstegangskøber

Står du lige nu og skal købe en bolig for første gang? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide fyldt med ting, du skal huske som førstegangskøber.

Sådan starter du huskøbsprocessen

Som førstegangskøber har du uden tvivl et hav af forskellige spørgsmål. Som huskøber vil man gerne føle, at man er i førersædet, og har fuldstændigt overblik over situationen, men dette er dog sjældent tilfældet, når man er førstegangskøber. Ønsker du som førstegangskøber at have et klart overblik over din huskøbsproces, er det vigtigt, at du holder hovedet koldt. Derudover skal du professionel rådgivning – du vil blive overrasket over, hvor stor en hjælp, lige netop dette kan være. Klik her og få mere viden om boligkøb og professionel rådgivning.

Dét kan du købe for som førstegangskøber

Som førstegangskøber er det altid svært at gennemskue, hvad man egentligt kan købe bolig for. Ønsker du et simpelt regnestykke, hvorpå du kan udregne, hvor meget du som førstegangskøber har at gøre med, skal du blot tage de penge, du i forvejen har sparet op, lægge de penge, du har fået lov at låne i banken til og trække dette fra din gæld. En god tommelfingerregel er desuden, at du må have boliglån for det, der svarer til din årlige indkomst før skat ganget med cirka tre eller fire.

Undersøgelse af boligmarkedet

Som førstegangskøber er det vigtigt, at du sørger for at undersøge boligmarkedet grundigt. Boligmarkedet grundigt er enormt, og det er derfor ekstra vigtigt, at du som førstegangskøber undersøger mange forskellige boliger, før du tager et endeligt valg, da du ellers kan ende med dårlig fornemmelse i munden, når der dukker en bedre bolig op. Når du skal undersøge boligmarkedet, skal du blandt andet huske at overveje dine egne ønsker, behov og krav. Vælg en bolig, der ligger indenfor dit budget og lever op til mindst 50 procent af dine krav – nogle ting skal man gå på kompromis med! Dette gælder især, når man er førstegangskøber.

Undersøgelse af låntyper

Sidst, men ikke mindst, er det som førstegangskøber vigtigt, at du undersøger flere forskellige låntyper, før du underskriver kontrakt med banken. Det vil med sikkerhed overraske dig, hvor mange penge du egentligt kan miste ved blot at tage det forkerte banklån. Tag et møde med din bankrådgivning og få rådgivning om, hvilket lån, der passer perfekt til dig og din økonomi.

Nu er du klar til at foretage dit første huskøb!