Fjerne alger på terrasse

Der er flere gode grunde til at fjerne alger på terrasse og andre overflader omkring dit hus og have. Fliser, træ, tag og forskellige facader har simpelthen en længere holdbarhed når materialerne ikke er groet til med alger, pest og mos. Algebehandling er derfor en effektiv og billig måde at forlænge levetiden på de forskellige udendørs overflader, og samtidig er det langt pænere med rensede overflader.

Professionel algebehandling

Det kan være en uoverskuelig opgave at fjerne alger på terrasse og andre udendørs overflader, hvis du står med opgaven på helt egen hånd. Det er derfor en god ide at benytte algebehandling, hvor en virksomhed, der har specialiseret erfaring og viden om området, tager sig af opgaven. Der er mange virksomheder, som udbyder professionel algebehandling, og flere af disse virksomheder udfører algebehandling over hele landet.

 

Terrasse af træ eller fliser

Når det er tiden at fjerne alger på terrasse, er der forskellige fremgangsmåder alt efter om terrassen er lagt af træ eller fliser.

Processen for en fliserens er en behandling i flere trin. Første trin er en mekanisk afrensning af fliserne, hvor der benyttes en specialudviklet børste, som kun renser med postevand. Fliserensen efterlader fliserne helt åbne og ubeskyttede, hvorfor næste trin er en desinficering af fliserne. Desinficeringen fjerner algerne helt i bunden af fliserne, og modvirker fremtidige belægninger. Sidste del af behandlingen er en imprægnering, hvor der påføres et transparent lag nano imprægnering.

At fjerne alger på terrasse af træ, er ligeledes en behandling i flere trin, men til denne behandling bruges andre mere skånsomme produkter og en såkaldt rensekasse, som forsigtigt fjerner belægningerne på din træterrasse.

Det anbefales for både en træterrasse og en terrasse af fliser, at terrasserensen følges op af en årlig desinficering, som modvirker nye, uønskede tilgroninger af alger, pest og mos.