En flot græsplæne med disse råd

Landscape bed of garden with wave ornamental growth cypress bushes gravel mulch by color rock way on a day spring park with green lawn meadow, nobody.

Hvis du bruger meget tid på havearbejde, ligger du helt sikkert også en masse kræfter i, at din græsplæne skal se flot ud. Det er dog ikke altid lige nemt at holde denne plæne flot, hvis man ikke ved, hvordan man skal gøre. Læs videre her for at få råd til, hvordan du holder græsplænen flot.

Klip græsset 1-2 gange om ugen

For at din græsplæne skal forblive flot, er der forskellige ting, du kan gøre. For det første er det selvfølgelig vigtigt, at du husker at slå din græsplæne, så den ikke bare får lov til at gro som den vil. Det er en god ide at slå plænen omkring 1-2 gange i ugen. Dette skal gerne gøres fra sidst i marts til slutningen af oktober, alt afhængig af vejret det gældende år.

Hvis du ikke er så vild med at slå græsset med en manuel plæneklipper, kan det jo være, du skal overveje en robotplæneklipper. Du kan finde værktøjsbatteri til Worx her. Med en robotplæneklipper vil det uden tvivl blive meget nemmere, når plænen skal slås – du skal nemlig stort set ikke selv gøre noget.

Husk at vande den i tørkeperioder

Selvom det meget af året regner i Danmark, kan det godt til tider gå hen og blive rigtigt varmt og tørt om sommeren. Dette er noget, som virkelig kan være med til at påvirke din græsplænes udseende, og det er derfor også noget, du skal være rigtig opmærksom på.

Hvis det bliver rigtigt tørt udenfor, kan det nemlig være en god ide at vande græsplænen, så den ikke visner fuldstændigt. Det gælder selvfølgelig kun, hvis der ikke er vandingsforbud – men det er ikke noget, man rigtigt skal bekymre sig om i Danmark. På den måde holder du altså din græsplæne super flot.