Sørg for også at hvile dig under dit byggeprojekt

Når du står midt i et større byggeprojekt, så vil du uden tvivl opleve både spænding og udmattelse, mens du slider dig igennem det hårde arbejde i alle de frie øjeblikke, du finder til det i løbet af ugen. Det er svært ikke at blive helt opslugt i projektet og glemme alt om alle dine andre forpligtelser.

Når du derfor står midt i hele dit byggeprojekt, og du ikke har overskud til så meget andet, er det vigtigt, at du i det mindste sørger for at give dig selv plads til at hvile dig ordentligt indimellem.

Søvn er vigtig

For det første er det altid vigtigt, at du får du sover godt om natten. Det kan nemlig påvirke dig på mange måder – ikke blot hvor træt, du føler dig den næste morgen.

Søvnen er vigtig for både krop og sind, og en dårlig søvn kan give både koncentrationsbesvær, nedtrykthed og slide på kroppen.

Har du problemer med at sove godt, så prøv at fokusere på disse tre ting:

  • den rette temperatur – ikke for varmt og ikke for koldt

  • den rette komfort – en god seng kan give dig den rette støtte

  • Og mørke – du kan altid bruge en sovemaske for ekstra mørke

Din krop har brug for pauser

Når du arbejder så hårdt i løbet af dagen, skal du også huske på, at din krop har brug for pauser indimellem. Hvis du ikke er vant til sådan at arbejde på livet løs, så må du ikke glemme, at din krop let vil blive slidt.

Ligesom når du træner, så har din krop brug for hvileperioder, hvor musklerne kan få lov til at restituere sig. Ellers vil du nemlig med tiden nå til et punkt, hvor din krop ikke kan holde til mere arbejde, og så kan det godt blive svært at nå i mål med dit byggeprojekt.