Derfor undlader mange udlejere at ansætte en ejendomsadministrator

Ejendomsadministrator

Hvis du driver sin egen forretning, hvor man arbejder med udlejning af ejendomme, har du sandsynligvis nok at se til. Derfor er der også mange, der vælger at få hjælp til det administrative aspekt. Dog er det langt fra alle, der vælger at ansætte en ejendomsadministrator.

Det er nemlig ikke alle, der har behov for at have en person fastansat til det. Er der ikke nok at lave for denne person, bliver det blot en unødig omkostning. Det medfører, at der er mange, der vælger at lede efter andre alternative løsninger.

Mange udlejere vælger at udlicitere det

En stor del af dem, der ikke ønsker at ansætte en administrator, men gerne vil have hjælp, vælger at udlicitere arbejdet. Det kan de gøre, da der findes en lang række virksomheder, der varetager sådanne opgaver. Derfor kan du naturligvis også finde et firma, der kan hjælpe dig.

Hvis du har planer om at gøre dette, er det dog vigtigt, at du overvejer det nøje. Det er nemlig ikke gratis at få hjælp til denne type arbejde. Overvejer du f.eks. at finde et firma, der kan hjælpe med ejendomsadministration Aalborg, skal du først overveje det økonomiske aspekt.

Hvordan fungerer afregningen?

Det forskelligt fra firma til firma, hvordan de klarer deres afregning. En stor del af dem kræver dog betaling for hvert lejemål, de skal stå for. Hvis man har en stor mængde lejemål, kan det derfor nemt ende med at blive dyrt. Det skal man selvfølgelig huske at tage højde for.

Hvad det vil sige er, at det ofte godt kan betale sig af fastansætte en person, hvis man har lejemål nok. Har man kun et mindre antal lejemål, kan man i stedet vælge at udlicitere arbejdet. Det vil nemlig sikre, at man selv kan bruge sin tid på andre ting i forretningen.

En fast pris pr. lejemål er let at regne med

Der er naturligvis både fordele og ulemper forbundet med, at der typisk afregnes med en fast pris for hvert lejemål. Den klare fordel er, at det er let at regne med. Derfor kommer man ikke til at miste overblikket over sin økonomi.

Ulempen er, at det nemt kan blive dyrt, hvis man har et stort antal lejemål. Desuden er det heller ikke alle lejemål, der kræver lige meget administration. Derfor kan man komme ud for, at man betaler for noget, man reelt set ikke får.