Sådan får du succes, når du skal i gang med at male

Det kan være lidt af en opgave, når man skal i gang med at male. Det kan kræve en del tid, og det er bedst, hvis man kan være flere om opgaven. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvordan du kan få succes med dit malerprojekt.

Gør-det-selv eller professionel?

Du kan først og fremmest vælge at tage stilling til, om du selv vil kaste dig ud i at male, eller om du vil hyre en professionel til det. Det er dog ikke særligt svært at male selv, og selv hvis du ikke har så meget erfaring med det, så bør du kunne finde ud af det. Du kan finde et stort udvalg af maling på Maleeksperten.dk.

Hvilken farve skal jeg vælge?

Inden du går i gang med at male, så er det klart, at du skal have afgjort med dig selv, hvilken farve det skal være. Hvis du er meget i tvivl, så kan du gå ned i en malerbutik, hvor du kan se på udvalget. Det kan også være, at du ved cirka, hvilken farve du gerne vil have, men du i tvivl om nuancen. Det er også noget, man kan få rådgivning til. Man kan bruge farver til rigtig meget i boligen, og det kan virkelig være med til at danne blikfang og skabe indtryk. Lige nu er der også mange, der vælger at male en enkelt væg i deres bolig. Det kan skabe en fed kontrast.

Husk malertapen!

Når du så skal i gang med at male, så skal du sørge for, at malingen kun ender der, hvor det er planen, den skal være. Det kan være noget af et griseri, når man går i gang med at male. Hvis du f.eks. også skal gøre det med at male én væg, så er det super vigtigt, at du er omhyggelig, når du sidder tape op. Hvis det ikke er lige, så kan resultatet godt ende med at blive en smule tarveligt.

Aviser på gulvet!

Man kan heller ikke komme udenom, at det er nemt at komme til at spilde maling på gulvet. Derfor bør du forsikre dit gulv ved at sprede en masse gamle aviser ud på det. Så skal man heller ikke være så forsigtig, når man maler.

Mere end én omgang?

Det kan være nødvendigt at male mere end én gang, hvis man f.eks. skal male en mørk væg lys. Du kan spørge fagpersoner til råds, så du er sikker på at købe noget maling. Hvis du selv har tænkt dig at blande din farve, så skal du naturligvis være endnu mere OBS på, at du har nok maling.

Skal der grunder på?

Alt afhængigt af, hvilken væg du står over for, så kan det være, at den skal behandles specielt. Der er f.eks. nogle vægge, hvor det er nødvendigt at bruge grunder, før man kan male.

Husk arbejdstøjet!

Hvis man kan komme igennem et malerprojekt uden at få maling på tøjet, så er det virkelig godt klaret! Der er dog ingen grund til at udfordre skæbnen, så du kan lige så godt iføre dig noget arbejdstøj, som der godt på komme pletter på. Det er også en stor fordel, hvis du kan finde noget familie eller nogle venner, der kan hjælpe dig med til at komme i mål med malerprojektet. Det kan nemlig godt komme til at tage en del tid – alt afhængigt af, hvor stort et område man skal male – naturligvis. Nu bør du være godt klædt på til at smide dig ud i dit næste malerprojekt!