Alt du skal vide om epoxymaling

Epoxymaling skaber en slidstærk overflade på alle de overflader, du anvender det på. Epoxy består af en base og en hærder og er ideelt for overflader, som dagligt eller ofte bliver udsat for slidtage og belastninger. Man kan anvende epoxy på alle gulve – også trægulve. Man ser dog oftest epoxymaling på beton, klinke eller cementgulve, hvor det også fungerer bedst. Fordelene ved at bruge epoxymaling er, at det gør gulvet robust og slidstærkt og så bliver gulvet også lettere at rengøre.

Hvorfor vælge epoxymaling?

Epoxymaling er en langsommelig proces. Processen er dog ofte ens ligegyldigt hvilket gulv, man maler. Der er lange tørretider, hvor gulvet både skal tørre og hærde. Alt den ventetid er dog det værd, når gulvet så endelig er behandlet med epoxyen. Epoxymalingen adskiller sig fra andre typer af maling fordi, at malingen er så kraftig og dermed sikrer at dine gulve er fri for fuger og revner.

Epoxymaling gør kort sagt hverdagen lettere. Den slidstærke maling sørger for, at gulvet forbliver robust i mange år frem. I en garage tager gulvet derfor ikke skade af, at bilen kører frem og tilbage på det. Det er samtidig nærmest umuligt at ridse gulvet, når det først er blevet behandlet med epoxy. Et epoxygulv er let at rengøre og det kræver ikke andet end klassiske rengøringsmidler fra ethvert supermarked til dette. Bruger man skrappere rengøringsmidler, kan man risikere at overfladen bliver mat.

Er epoxymaling let at vedligeholde?

Epoxymaling er let at vedligeholde i den forstand, at gulvet ikke kræver mere end en almindelig rengøring med klassiske rengøringsmidler. Derudover har du glæden af epoxygulvet i mellem 15-20 år alt efter, hvilket gulv der er tale om. Man kan forlænge gulvets levetid ved at vaske gulvet regelmæssigt og fjerne eventuelt spild af olie, benzin og lignende med det samme. Epoxygulve som dagligt bliver udsat for overbelastning, har en kortere levetid. Det er især epoxygulve i industrien, der bliver udsat for overbelastning.