Sådan passer du godt på dit hår med naturlige ingredienser

Hårpleje er en af de kæmpestore kategorier inden for skønhedsindustrien. Der er mange firmaer, som lover guld og grønne skove med produkter, der ikke lever op til det, de lover.

Hvis du gerne vil have stærkt, smukt og glansfuldt hår, skal du ikke lytte til de store firmaer – du skal finde din egen vej, når det gælder hårpleje, for hår er meget forskellige fra person til person.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan passe på dit hår på en mere naturlig måde.

Lav dine egne hårkure

Naturen har så mange gode egenskaber, når det kommer til at pleje og nære dit hår. Sæt dig for at lave nogle lækre hårkure med naturlige ingredienser som mandelolie, jordbær, banan, rosmarin, lavendel og andet, der kan nære og pleje dit hår.

Det tager selvfølgelig længere tid, og dit hår vil umiddelbart ikke føles lige så blødt og lækkert, som efter en god omgang balsamkur. Men med tiden vil det styrke dit hår og fremme hårvækst, da du undgår alle de syntetiske og skadelige ingredienser, der ødelægger dit hår i den lange bane.

Filtrer dit vand

Vand indeholder både klor og kalk, som begge er hårdt for håret. Med den rette filtrering af vandet, kan du undgå, at det skader dit hår.

Det gælder særligt, hvis du oplever at have meget tørt hår, lige meget hvad du gør. Løsningen kan være, at du skal filtrere dit vand.

Spar på styling produkter

Brug kun hårspray, glattejern og krøllejern, når det er nødvendigt. Når du indimellem må bruge styling produkter, skal du vælge produkter med en minimal mængde kemikalier i.

Du bør generelt holde jævnlige pauser med at bruge styling produkter, så håret får lov at hvile, så det kan komme sig.