Opbevaring i særklasse – fem, fede opbevaringsløsninger du vil elske

Når det kommer til boligindretning, vil mange opleve at deres akilleshæl ligger i at finde opbevaringsplads. Du har måske oplevet det. Man har planlagt ned til mindste detalje, tænkt både praktisk og æstetisk, men når man forsøger at føre det ud i livet, bliver det rodet, og man kan aldrig finde plads til det hele.

Derfor er det altid vigtigt at tænke på opbevaringspladsen fra start af. For nogle kan dette virke som en kedelig, lidt pligtpræget udfoldelse, men sådan behøver det ikke at være. Opbevaring og opbevaringsløsninger kan være både sjove og kreative at give sig i kast med. Vil du vide mere, så følg med her, når vi giver dig fem, fede opbevaringsløsninger du vil elske.

1 – Reoler i højden

En af de vigtigste ting når du skal tænke på opbevaring, er at du ikke kun tænker i kvadratmeter, nej, du skal tænke i kubikmeter. Rigtig mange misser nogle fantastiske opbevaringsmuligheder, ved ikke at tænke i højden og udnytte rummet helt oppe under loftet.

Nogle vil måske indvende at det virker upraktisk at have ting i den højde – du har jo brug for noget at stå på for at nå det. Dette er dog kun et problem, hvis du skal derop hele tiden. Sørg derfor for at opbevare ting du sjældent bruger.

Særligt i stuen kan det være smart at tænke højt, da dette kan give mere gulvplads andetsteds. En god løsning her ville være at sammensætte et reolsystem fra Mistral. Mistral laver en række forskellige moduler, alt fra normale reoler til skrivepulte, og disse kan nemt bygges op i højden.

2 – Døren er din ven

Et andet område mange overser, eller måske udnytter dårligt fordi de ikke lægger nok tanke i det, er områderne omkring døre. Døre virker ikke som oplagte valg til opbevaring, men da de typisk kræver nogle kvadratmeter for at svinge ud, er der en masse plads du potentielt kan udnytte.

Der er mange steder du kan starte. Et oplagt sted er over døren. Her vil der ofte være fin plads til en hylde eller to, og de står jo ikke i vejen for døren. Har du en dør der typisk står åben, kan du også overveje at gemme nogle ting ad vejen bag dem. Endelig kan du montere knager, kroge og lignende på døren.

3 – Sengen er mere end en soveplads

Et andet område med en masse opbevaringsmuligheder er sengen. Her er det lidt mere almindeligt at folk har fokus på opbevaring, men ofte er det mere en eftertanke end et system. Kasser af forskellig art under sengen er typiske, men ikke den mest effektive og absolut ikke den smarteste måde at opbevare ting under sengen på.

Der er mange alternativer. Hvad med en alsidig sengegavl? Dette kan enten købes, eller du kan være lidt gør-det-selv med din seng og en eller flere reoler. En super god, men lidt svær og krævende løsning, er at få sengen hævet. Mange har med stor succes fået lavet et plateau til sengen, hvor der kan være en masse opbevaring nedenunder.

4 – Vintage opbevaring

Indtil nu har vi mest kigget på hvor opbevaringen skulle være, men et ligeså vigtigt spørgsmål er, hvordan ser det ud? En fed og lækker løsning er at inddrage vintageting som opbevaring. For eksempel er gamle kufferter ofte relativt billige og flotte opbevaringsgenstande. Vælg en masse forskellige og stabel dem et sted det ser pænt ud. På den måde kan dit opbevaringssystem også blive noget der ser godt ud i hjemmet.

5 – Bland det du opbevarer

En sidste ting du kan gøre med din opbevaring, er at sammensætte det du opbevarer på interessante måder. Dette gælder mest den del af din opbevaring der står fremme. Her kan for klare opdelinger til tider virke lidt kedelige og for rigide. Lidt mix og match vil ofte kunne live det gevaldigt op.

Har du for eksempel en klassisk bogreol, kan du med fordel lave små ”huller” mellem bøgerne hvor alt fra billeder til andre pyntegenstande kan stå. Praktiske områder i din opbevaring som for eksempel skoreoler, kan også peppes lidt op ved for eksempel at lade forskelligt skopleje stå fremme.