Hvad kan man få af tilskud til isolering

Hvad kan man få af tilskud til isolering, hvis en husejer vælger at energiforbedre sin bolig. Der har tidligere været to veje at gå, det ene er håndværkerfradraget og det andet er statstilskuddet. Det er i øjeblikket dog ikke muligt at søge statstilskud, da det er sat på pause.

Håndværkerfradrag, hvad indebærer det

Håndværkerfradraget er kun muligt at søge, hvis du er over 18 år og er boligejer. Derudover er det muligt at søge op til 12.000 årlig pr. person i håndværkerfradrag. Når der tales om håndværkerfradrag er der flere punkter, hvor håndværkerfradraget kan benyttes. Det er blandt andet ved

 

  • Energirenovering
  • Energiforsyninger
  • Klimatilpasning
  • Grøn vedligeholdelse
  • Installation af tyverialarm
  • Tilslutning af bredbånd

 

Håndværkerfradraget er kun for arbejdslønnen inklusiv moms. Det vil sige at fradraget ikke kan benyttes på de brugte materialer der er benyttet til energiforbedringerne. Det er altid vigtigt at gemme dine betalte regninger, som dokumentation for det det udførte arbejde.

Hvad kan man få af tilskud på isolering

Et håndværkerfradrag er cirka på omkring de 27%. Det vil sige at, hvis dit håndværkerfradrag er på de 6.000 kroner, vil du spare omkring 1.620 kroner i skat.

 

Lad os sige at at du får isoleret dit hus på 120 m2. Der vil prisen for det udførte isoleringsarbejde inklusiv alt + moms ligge på 12.000 kr. Af det kan du trække 2.162 kroner fra i arbejdsløn i fradrag. Så din investering vil være på 9.838 kroner, frem for de 12.000.

 

Er din bolig opvarmet med gas, vil du have en årlig besparelse på 3.800kr., det vil sige at investeringen er tilbagebetalt på under tre år. Skulle boligen være opvarmet med el, vil du have en besparelse på 8.312 kr. årligt, så tilbagebetalingen vil tage lidt over et år.