

Hulmursisolering kan godt betales sig at være opmærksom på, specielt med ældre huse. Her kan hulmurene indeholde for lidt isoleringsmateriale eller slet intet, hvilket ikke gavner din varmeregning eller indeklima.
Få foretaget en grundig undersøgelse af dit hus, så du kan få optimeret dit hus med isolering.
Hulmursisolering – med grundig forundersøgelse
Før hulmursisolering påbegyndes bliver husets hulmure grundigt undersøgt. Hulmurene bliver undersøgt for om der er noget isoleringsmateriale samt, hvilken type det er benyttet. Hvis det er et materiale der ikke egner sig til at isolere med tilbydes det, at det bliver suget ud inden det nye isolering indblæses.
Flere isoleringsvirksomheder tilbyder gratis isoleringstjek. Herigennem kan du også få et overblik over, hvad der anbefales af efterisolering, men også et prisoverblik. Det kan blive synliggjort, hvor hurtigt din investering er tjent hjem igen.
Hvordan foretages en hulmursisolering
Der tages mursten ud så det er muligt, at indblæse isoleringsmateriale med 1 meter i diameter mellem hver hul. Murstene tages ud ved at der bores huller ved hvert hjørne af murstenen, hvorefter den saves ud. Dette er den mest skånsomme måde, at udtage stenene på.
Isoleringsmaterialet granuleres i en maskine, som betjenes af en fagperson. Herefter føres slangen der er tilkoblet maskinen til hullet. Slangens ende er tilpasset indgangshullet, som sørger for en korrekt indblæsning. Isolatøren observere undervejs, hvor meget isoleringsmateriale der indblæses, for at opnå den rette lambda værdi. Jo lavere lambda værdi er jo bedre isolerer det.
Når efterisoleringen er færdiggjort kommer der en murer og sætter murstene i igen. Ved at det er en professionel fagmand der anvendes, sikres du at det ikke er synligt, hvor hulmursisoleringen er foretaget.
Problemstillinger der kan rettes op på med hulmursisolering
Er husets inderste vægge våde, kan vandet efter en hulmursisolering trænge ind i rummet. Det vil sige at der kan forekomme fugtskjolder på dine vægge, hvilket ingen ønsker. Men ved at du har fået foretaget en hulmursisolering, kommer fugten ikke tilbage. Endvidere er det også væsentligt mindre skader i forhold til, hvad du kunne have oplevet, hvis ikke du havde hulmursisoleret dit hjem.
Til hulmursisolering anvendes der oftest stenuld. Stenuld sikre at huset holder på varmen, den sikre også, at vand og fugt ikke trænger ind i væggene