Få en gulvafslibning – et godt alternativ til et nyt gulv

Er du i tvivl om gulvafslibning er det rette for dit gulv. Find råd og vejledning her og hvad du skal huske, når du skal slibe dine gulve.

Gulvafslibning behøver ikke være dyrt

Er gulvet slidt i din bolig eller på dit kontor? Så overvej en gulvafslibning.

Betyder det meget, hvordan gulvet ser ud. Ser det meget slidt ud med masser af mærker og ridser, så får det hele boligen eller kontoret til at fremstå lidt lurvet. Mange lejligheder og virksomhedslokaler ligger i bygninger i København, som har mange år på bagen. Det er måske en super beliggenhed, men længe siden, at lokalerne sidst er renoveret.

De fleste har en supertravl hverdag med fuldtidsarbejde og børn, og så har man nok ikke så meget overskud til at tænke på vedligeholdelse af sin bolig, men de fleste trives jo trods alt bedst i en pæn og frisk bolig. Det samme gælder for din arbejdsplads i København, eller hvor du måtte arbejde. Man trives klart bedst under gode arbejdsforhold og i pæne og velholdte lokaler.

Det kan dog faktisk ikke anbefales selv at gå i gang med en gulvafslibning, for det er svært at slibe et gulv og få det til at se pænt og jævnt ud og ikke efterlade slibemærker. Efterbehandlingen er også svær. Har man først gjort det forkert, er det svært at rette op på.

Få hjælp det kan sjældent betale sig at gøre det selv

Lad derfor et professionelt, erfarent gulvfirma i København ordne det for dig. De står for det hele fra start til slut, og i sidste ende bliver det nok ikke så meget dyrere. 

Indhent eventuelt et par tilbud, så du kan sammenligne. Sørg endelig for at beskrive dit ønske udførligt, så du får et tilbud, som er skræddersyet til dig, så du ikke bliver skuffet over resultatet. Det er også vigtigt, for at du kan regne med prisen, så der ikke bliver overraskelser. Vælg ikke nødvendigvis en gulvafslibning til den allerbilligste pris, for kvalitet og pris hænger ofte sammen. Sørg for at få en skriftlig bekræftelse og tidsfrist på det arbejde, du har bestilt. Tjek også gerne tilbudsgivernes anmeldelser på deres hjemmesider, så du kan se, om deres andre kunder har været tilfredse. 

Du bliver selvfølgelig selv nødt til at rydde lokalet, så gulvfirmaet kan komme til at foretage
en gulvafslibning, men derudover bør du ikke selv have noget arbejde med det bortset fra at sætte dine ting på plads igen bagefter. Gulvfirmaet bør ordne alt andet og sørge for at rydde op efter sig, inden de forlader din bolig eller din virksomhed igen.

Efterbehandlingen – betyder alt for slutresultatet

Man kan selvfølgelig ikke bare lade trægulvet stå ubehandlet hen efter en gulvafslibning.  Det skal efterbehandles med det samme for at beskytte træet, og man kan få et rigtig flot resultat, hvis man vælger den rigtige finish.

Der er flere muligheder som lakbehandling, oliebehandling eller ludbehandling. 

Hvis du har børn og husdyr, som måske er lidt hårde ved dit gulv, er det nok en god idé at vælge en slidstærk lakering efter en gulvafslibning, helst flere lag. Det er også nemmest at gøre rent. Du kan vælge at give dit lakerede gulv et gyldent look, men der findes faktisk flere typer lak, f.eks. mat, silkemat og blank lak, og lakken kan endda få en hvidpigmentering.

Hvis du hellere vil have et mere moderne råt naturligt udseende, kan du få dit trægulv ludbehandlet. Det betyder, at gulvet vaskes flere gange med en sæbeblanding efter endt gulvafslibning. Det er smudsafvisende og kan også have en hvidpigmentering

En anden mulighed er en oliebehandling, som kan fremhæve træets naturlige fremtoning og glød. Du kan vælge en naturolie, som giver dit gulv en nøddeagtig behagelig farve, eller du kan vælge en hvid olie, hvor gulvet først behandles med hvid lud for at få den rigtige farve. Det er perfekt til lyse træsorter. Naturolie er bedre til eg og mørkt træ. 

Hvis du er i tvivl, så lad gulvfirmaet rådgive dig inden gulvafslibningen, det bør være en del af deres service.

Bor du i København eller omegn og skal have foretaget en gulvafslibning, kan vi varmt anbefale 4M Gulvservice.

God fornøjelse med din gulvafslibning!