Guiden til et godt og hyggeligt rejsegilde

Topping Out Ceremony, Construction Site, Topping-out ceremony for a family home in Germany

Når man har lagt meget tid og mange kræfter i noget arbejde, er det altid rart, når det bliver afsluttet på en god og sjov måde. Hvis byggeriet af det nye hus endelig er ved at være færdig, og det er tid til at holde et rejsegilde, er det super dejligt – du kan her få tips og råd til, hvordan du gør rejsegildet endnu bedre.

Lej en pølsevogn

Når husets spær endelig er rejst, er det tid til, at byggeriet skal fejres. Dette rejsegilde er en super hyggelig fest, hvor både boligejer, håndværkere og hele holdet kan være med til fejre dette byggeri. Der er forskellige traditioner, når det kommer til dette rejsegilde. For eksempel er det meget normalt, at man lejer en pølsevogn – lej en pølsevogn hos lejenpoelsemand.dk.

Pølsevogn til rejsegilde er en sikker vinder, både fordi det er tradition, men også fordi det er noget, de fleste kan lide. Pølsevogn til fest, julefrokost og firmafest er også generelt populært, fordi det er en nem og hyggelig måde at få noget lækkert mad på. Sørg for at leje denne pølsevogn i god tid, så der ikke bliver problemer med det.

Planlæg i god tid, så der ikke skal stresses

Dette rejsegilde skal være en god ting – det er derfor også vigtigt at planlægge festen i god tid, så man ikke skal stresse. På den måde kan det nemlig hurtigt blive en rimeligt træls ting at skulle planlægge, fordi man ikke har god tid til det. Planlæg gerne et par uger før, at rejsegildet skal ske – på den måde sikrer du at have god tid til planlægningen.

Hvorfor holder man egentligt rejsegilde?

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad det egentligt vil sige at holde rejsegilde, og hvorfor man gør det, er du ikke alene. Som med så mange andre ting, er rejsegildet også en tradition, som de fleste stadig holder ved i dag. Den oprindelige grund til, at man holdt rejsegilde var, at man ville gøre guderne glade, når man var i gang med sit byggeri, så det ville gå godt – man pyntede derfor spæret af huset med en flot krans, som efter sigende skulle holde onde ånder væk.

I dag har rejsegildet dog en lidt anden betydning, end den før havde. Det bruges nemlig i dag som hyggelig fest til at takke de håndværkere, som har været med til at bygge huset. På den måde får man alle sammen en mulighed for at have en hyggelig fest, mens boligejeren får lov til at takke de arbejdere, som har hjulpet til.

Der er dog også tradition for, at man ikke kun inviterer håndværkerne til rejsegildet. De fleste inviterer både familie og venner, så det kan godt gå hen og blive en rimelig stor begivenhed. Det er også virkelig dejligt at kunne hygge sig med alle dem man holder af, samt alle de folk, som har været med til at bygge huset.