Gør-det-selv: Sådan får du et flot og billigt soveværelse

Du kender måske følelsen af at have lyst til at give boligen en kærlig hånd, men du har hverken økonomi eller overskud til det. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ønsker at renovere, omdekorere eller lave om i hele hjemmet, især hvis du uddelegerer opgaverne til professionelle folk. Derfor kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at gøre det selv, hvor du selvfølgelig bør starte i det små. Start med et enkelt værelse og se, om du kan lave det om gennem nemme og hurtige gør-det-selv projekter. I denne artikel vil vi derfor give dig et par tips til, hvordan du kan få et nyt og flot soveværelse på en billig måde.

Opgradér sengen

Sengen er selvfølgelig det vigtigste møbel, da det er her, du tilbringer det meste af din tid, når du opholder dig på soveværelset. Derfor kan det gøre en verden til forskel for soveværelset, hvis du udskifter din gamle, slidte og kedelige seng med en ny udgave. Hvis du vælger at købe en ny seng online, behøver det faktisk slet ikke at være dyrt, fordi alle fordyrende mellemled er skåret fra på den måde. Du kan eksempelvis få et helt nyt udtryk frem i soveværelset, hvis du køber en billig kontinentalseng, som du så kan opgradere med et par små gør-det-selv projekter. Du kan eksempelvis tilføje ekstra opbevaring i form af et par flotte trækasser, som du selv skruer hjul under, så de kan rulles ind under sengen. Du kan også selv bygge en sengegavl til den nye seng, så den passer ind i resten af dit hjems udtryk.

Lav en åben garderobe

En åben garderobe giver et herskabeligt og klassisk udtryk til soveværelset, fordi det giver en følelse af at have et walk-in-skab, som normalt kun findes i store villaer eller herskabslejligheder. Hvis du skulle få professionelle til at lave en åben garderobe i dit soveværelse, kan det nemt komme til at koste mange tusinde kroner for både materialer og løn. Derfor kan du spare utrolig meget ved at forsøge at kaste dig ud i det selv, og den nemmeste garderobe at lave er nemlig den åbne garderobe. Hvis du blot sætter et par hylder op, finder et flot tøjstativ og eventuelt hænger et mindre skab op, har du allerede startskuddet til den åbne garderobe. Du kan bruge hylderne til sko samt foldede bukser og t-shirts, og du kan hænge jakkesæt og kjoler op på tøjstativet, hvis I er et par, der bor sammen, og I begge to skal have plads til jeres tøj i garderoben. I kan bruge det lille ophængte skab til fælles tilbehør og accessories såsom strømper, slips, smykker og mindre tasker. På den måde kan I også sammensætte og skræddersy jeres garderobe, så den passer perfekt ind i jeres hjem.