Find den perfekte studiebolig

Hvordan finder man den perfekte studiebolig? hvis man har valget mellem alle steder på Danmark, hvordan vælger man så helt den perfekte. Hvad skal man se efter? Hvilke kriterier skal bedømme det? Hvad skal være dine vigtigste grunde til at vælge den ene sted, fremfor det andet sted? Hvad ser man efter? Hvad skal du se efter? Hvordan bedømmer man den ene bolig fremfor den anden? Og skal man overhovedet lede efter en bolig? Eller skal det slet ikke være boligen selv, som er det vigtigste? Måske skal man i stedet se efter byer? Det kan være forvirrende at være studerende, så måske skal din studiebolig ikke også være det.

Gå efter det sted du skal studere

Det første kriterie, når man snakker om studieboliger, det er at kigge på, hvad der ligger tæt på det sted, som du skal studere. Det kan vægte rigtig meget, at lejligheden er dårlig, slidt eller gammel, hvis den i det mindste er placeret tæt på dit studiested. Og man kommer alligevel til at studere i mange timer, og drikke i de andre. Du kommer slet ikke til at bruge særlig lang tid i din lejlighed alligevel. Så lad vær med at tænk for meget om luksussen og bare tænk på længden fra dit studiested.

Et andet godt pejlemærke kan være prisen. Som studerende, så kommer du nok ikke til at vælte i penge. Du kommer nok til altid at mangle lidt. Og så ville det jo være rart, hvis din husleje ikke sugede alle dine penge væk. Ellers kan det blive dyrt med maden også. Og det er jo aldrig rart at spise på dårlig samvittighed. Derfor kig efter det tætteste, men også billigste bolig, tæt på dit studie. Det er jo ligegyldigt, at lejligheden ligger tæt på, hvis den koster kassen.

Måske byerne også kan noget

Dette hænger nok meget mere sammen med studievalg, end studiebolig valg, men hvis du har fri tøjler, og ikke går alt for meget op i, hvor du studerer, men i stedet leder ud fra den by, som du gerne vil bo i, så kan det også være en ide at tjekke, hvordan byerne er. For eksempel kan man snildt finde en lækker studiebolig på Frederiksberg, hvis man kan lide Frederiksberg, og tænker, at der vil man gerne bo! Det samme kan gælde andre byer. Og når man har valgt byen, så går man jo bare igen efter længde og så pris!