Find den helt rigtige bolig

Når du står foran et boligkøb er der et par afgørende spørgsmål som du skal stille dig selv. dels handler det om selve budgettet, men det handler også om boligform, ejerforhold og ikke mindst om beliggenhed. Herunder får du et par gode tips til dit boligkøb.

Budgettet er altafgørende

Før du begynder at drømme bør du lægge et budget. Både et budget for hvor meget du kan købe for og et der kun handler om hvor meget du kan og vil sidde for.

Lad være med at stramme buen. Lav et fornuftigt budget, som både tager højde for eventuelle reparationer, uforudsete udgifter og rum til rejser og andre fornøjelser.

Eje eller andel

Der kan være stor forskel på prisen, alt efter om du køber en ejerbolig eller en andelsbolig. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det er ikke nok kun at se på prisen.

En andelsboligforening kan have deres helt egne regler, som det er en god ide lige at nærlæse, før et eventuelt køb.

Dette gælder uanset om det er en lejlighed eller et fritliggende hus.

En ejerbolig kan være en lejlighed i en stor eller en lille ejerforening. Igen er der både fordele og ulemper ved begge dele.

Er der tale om et fritliggende hus, så er der højst sandsynligt ingen ejerforening af forholde sig til.

Boligform

Om det er en lejlighed eller et hus, afhænger af flere ting, men det du skal være opmærksom på er vedligeholds delen. I en lejlighed står du kun selv for din lille del af hele bygningen. I et hus tilfalder al vedligeholdelse dig og kun dig.

Have eller ej. For nogen mennesker er have et must og en ren fornøjelse. For andre er have træls og kun en sur pligt. Det er vigtigt at du er realistisk omkring dette spørgsmål, inden du beslutter dig. En have kan ikke sælges fra og en kolonihave i nærområdet er svær at få fingrene i. I øvrigt er en kolonihave også en ekstra udgift som skal regnes ind i budgettet.

Beliggenhed er vigtig

Hvor boligen skal ligge er en meget vigtig beslutning. Gør dig klart hvad du har brug for at der skal være, lige i nærområdet, og hvad der ikke er så vigtigt. Gode skoler er vigtigt, hvis der er, eller snart kommer børn i familien. Handlemuligheder og grønne områder kan også være vigtige fak