Derfor skal du have en lejebolig

plusbyg

Hvis man har gået længe og været på boligjagt, men uden at have haft held med det, så kan det være, det er fordi, man har gjort noget forkert. Måske du har ledt de forkerte steder, eller måske du ikke har overvejet alle dine muligheder? Har du f.eks. overvejet muligheden for at leje din ind på en bolig?

Du står ikke selv for renoveringer

Noget af de mest stressende ved at eje lejlighed eller hus er, at man selv skal stå for renoveringer, hvis der er noget, der går i stykker. Det betyder, at man pludselig kan få en stor regning ind ad døren, som man ikke lige havde regnet med, og som man har svært ved at overskue i økonomien. Hvis du lejer en bolig, så skal du ikke stå med samme bekymring. Her er der nemlig andre, der ejer lejligheden eller huset, og det er dem, der skal sørge for, hvis der er noget, der går i stykker og skal repareres. Det kan være en enorm lettelse for mange, og det er måske særlig smart for dem, der ikke har den bedste økonomi at gøre med.

Du kan hurtigt flytte derfra

Hvis man ejer et hus eller en lejlighed, vil man ofte forsøge at få denne solgt, inden man flytter i noget nyt. Ellers ved man jo ikke, om man pludselig står med to huslejer, og det kan være svært at overkomme i økonomien. Hvis du derimod lejer en bolig, så er det meget lettere at flytte derfra, fordi du altid vil have en dato for, hvornår du skal være ude. Det er derfor langt nemmere at planlægge, og det kan gøre en stressfuld flytning en del mindre stressende.

Større sikkerhed

Alt i alt er der altså en større sikkerhed forbundet med at leje en lejebolig. Du har ikke selv ansvaret for at holde det ved lige (selvom du selvfølgelig skal sørge for at holde det i god stand, så du ikke får taget for meget af depositum), og du kan nemmere flytte derfra, når tiden er til det. En lejebolig kan derfor f.eks. også være et godt valg, hvis du ikke føler dig helt sikker på det sted, du skal flytte hen. Det kan f.eks. være, hvis du ikke ved, om du kommer til at få et job i byen eller lignende. Det kan være mange usikkerheder, som en lejebolig kan hjælpe med at afhjælpe lidt.

Du har ikke ansvaret

Det kan godt være, der er begrænsninger for, hvor meget du må lave om i en lejebolig. Men det betyder også, at du ikke har ansvaret for at holde det ved lige eller for at gøre det bedre for at sælge det videre. Du kan på en måde slappe af på en helt anden måde, end du kan i en ejerlejlighed eller i et ejet hus, hvor man konstant skal være på udkig efter nye renoveringer og forbedringer, så værdien ikke falder. En anden god ting er naturligvis, at det ikke kræver en stor startkapital for at leje sig ind i en lejebolig.