Tips til at forny det gamle sommerhus

Mange danskere fortrækker muligheden for at tilbringe sommerferien eller diverse helligdage i et hyggeligt sommerhus. Sommerhuse rummer også meget charme, men nogle kan godt være lidt slidte og gamle ved køb. Her er en guide til, hvordan du får sommerhuset i tiptop stand inden ferien.

Spar penge på opvarmning

Det kræver en del vedligeholdelse og planlægning at have et sommerhus. En af de ting, som man kan komme til at bøvle med, er luftcirkulationen og opvarmningen af sommerhuset, da man ikke opholder sig der hele året. Den perfekte løsning, som både er miljøvenlig og kan spare dig penge, er at få en luft til luft varmepumpe. Denne energiform er energibesparende, idet den udvinder varmen fra luften udenfor og sender den varme luft ind i sommerhuset. Installationsprisen for en luft til luft varmepumpe er lav, og den er heller ikke dyr i drift. Den er effektiv til at fjerne fugt og kan også forhindre støvdannelse, og idet du blot kan tænde den, når du ankommer, er den perfekt til sommerhuset, man ikke bruger hele tiden. Du kan se mere her og læse om de forskellige mærker og modeller af luft til luft varmepumper. Med god varme og behagelig luftkvalitet sikrer du dig et komfortabelt ophold i dit sommerhus – både til sommer og vinter.

Leg lidt med indretningen

Nogle gange trænger de gamle sommerhuse bare til et frisk pust i indretningen. Er du ikke så vild med farvekombinationerne, men ønsker ikke komplet nye møbler, kan du prøve at udskifte gardiner, betræk på stole og puder, og du kan evt. også udskifte lågerne i køkkenet for at få det hele til at se lidt nyt ud. Har du mere lyst til udskiftning af indretningen, kan du med fordel gå på jagt i genbrug og på loppemarkeder efter møbler. Sådan sparer du penge på din nye indretning.