Mangler du en del? Få dine hvidevarer fixet

Har jeres hundehvalp været henne og sættende sine kløende bisser i støvsugerslangen, og er bladet i blenderen på mystisk vis forduftet? Nu står I pludselig med helt defekte apparater, og hvad gør man så? Køber en ny støvsuger. Køber en ny blender.

Det er hverken særlig klimabevidst eller økonomisk forsvarligt at sende støvsugeren til skrot, blot fordi røret er i stykker. Læs med for tips til, hvordan du får liv i dine ødelagte apparater og hvidevarer.

Reparer dine ejendele

Har du arvet din mormors gamle kaffebrygger eller har du selv investeret i en skøn moccamaster, som nu mangler en eller flere dele? Der er ingen grund til at skille sig af med et apparat, man er glad for, særligt ikke, når der findes tilbud på nettet, hvor man kan finde reservedele til diverse apparater og hvidevarer. Du kan finde Moccamaster tilbehør der passer til den model, der står derhjemme på køkkenbordet og mangler sit overløbsrør. Sværere behøver det ikke at være at komme de ellers defekte apparater til livs.

Selv de helt store hvidevarer kan leve godt flere år endnu, hvis du ikke giver op på dem, så snart noget er blevet defekt. Driller en af betjeningsknapperne dig eller har en mus gnasket sig igennem en afløbsslange? Det kan sjældent betale sig at købe en hel ny maskine ved den slags problemer!

Sådan får dine ting nyt liv

Har du børn eller tilhører du selv de såkaldte ”kreative sjæle”, kan dine gamle apparater få nyt liv. En skåret tekande eller en defekt kaffebrygger er perfekt til børnenes legerum. Har du tabt nogle tallerkner, kan du både knuse skårene yderligere og benytte dem til et kreativt og dekorativt mosaikværk, eller lime tallerknerne sammen igen og male et motiv på dem – voila, således har du hurtigt et kreativt og dekorativt ophæng til væggen!