Skorstenshætte til en muret skorsten: Oplev de mange fordele

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en røghætte – bliv klogere på tre af dem her

I flere hundrede år har brændeovne og pejse været brugt til at opvarme vores hjem. At have en brændeovn i sit hjem var engang afgørende for, om man kom rask gennem vinteren, men med tiden er vi gået over til at bruge andre – og mere effektive – varmekilder i vores hjem.

Der er dog stadig noget utrolig nostalgisk og hyggeligt over at have en brændeovn, og mange vælger faktisk at beholde deres pejle og brændeovne. Med en brændeovn, pejs eller et fyr kommer der dog også en skorsten, og mens skorstene er utroligt dekorative på huset, kan de være til gene for dig og dine naboer. En skorstenshætte kan dog imødekomme eventuelle problem.

Færre gener fra røg

Én af de helt store fordele ved en røghætte er, at den formindsker gener fra røg for både dig og dine naboer.

Forebygger træk og fugt i skorstenen

En skorsten er et udsat område, og den er især sårbar overfor vindstød, regn og sne. Med en skorstenshætte til din murede skorsten kan du skærme din skorsten for vejrets forskellige elementer, så du undgår træk og fugt i skorstenen.

Undgå at fugle bygger rede i din skorsten

Sidst, men absolut ikke mindst, så forhindrer en skorstenshætte til en muret skorsten også, at ynglende fugle kommer og bygger rede. Redebygning i din skorsten er et problem, da det giver dig en ekstra rengøringsopgave. Det er dog også ubehageligt at finde ud af, at man potentielt har taget livet af nogle fugle, blot fordi man fyrede op i sin brændeovn. Med en skorstenshætte til din murede skorsten er problemet løst, da den gør det umuligt for fuglene at bygge rede i skorstenen.

Er du interesseret i at se nærmere på en skorstenshætte til en muret skorsten? Kenneth Storm har en robust og effektiv røghætte, der kan løse dine udfordringer.