Der er masser af grund til at bygge et anneks

Hvis du har visioner om at bygge et anneks i din have, har tanken nok allerede strejfet dig, hvad dette anneks’ formål skal være. Det nytter ikke meget at bygge et anneks, hvis man egentlig ikke har brug for det. Dette er dog også sjældent tilfældet. Skal dit anneks agere ekstra værelse, stue eller noget helt tredje?

Et anneks bag ligusterhækken

Når du vælger at opføre et anneks i haven, kan du indrette det med alverdens møbler. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Men muligvis er det ikke engang nødvendigt for dig at være abnormt kreativ i din tankegang. Det kan være, at hele årsagen til overhovedet at bygge annekset var at skabe en ekstra ”stue” eller blot et rum til familiehygge eller weekendhygge for børnene og deres venner lidt adskilt fra resten af huset. Da kan der være brug for en sofa: https://moebelkompagniet.dk/dagligstue/sofa.

En sofa er selvfølgelig beregnet til at slappe af i. Men alle kender vel den frustrerende følelse af at skulle læne sit hoved op ad en stenhård væg. Det kan undgås, hvis du køber en nakkestøtte. Det er ikke besværligt at sætte en nakkestøtte på sofaen, men det kan gøre en verden til forskel.

Anneks ved sommerhuset

Du bygger ikke nødvendigvis dit anneks i baghaven til dit egentlige hus. Nogle vælger såmænd at bygge et anneks ved deres sommerhus. Hvis du i samråd med din familie har købt et sommerhus, kan I med god grund overveje at føre dette ud i livet. Det vil give endnu bedre mulighed for, at familiens børn kan invitere venner med i sommerhus, uden at deres larm forstyrrer resten af familien.

Det vil altså kunne skabe et frirum for hele familien, uanset hvem der kommer til at bruge annekset mest. Det vil også være noget specielt at se lørdagsfilm hele familien samlet i annekset.