Sådan rengør du silikonefuger på badeværelset

Der kan være mange forskellige årsager til, at dine silikonefuger trænger til en omgang. I de fleste tilfælde skal der heldigvis ikke andet end en almindelig og grundig rengøring til. Herunder finder du en lille guide til, hvordan du kan rengøre dine silikonefuger på badeværelset. 

Trin 1

Start med at fjerne snavs på fugerne med et almindeligt universalrengøringsmiddel. Med et universalrengøringsmiddel kan du fjerne al overfladesnavs fra fugerne. Efterfølgende skal du i gang med at fjerne det resterende snavs, der giver de misfarvede silikonefuger. 

Trin 2

Står du stadig med misfarvede silikonefuger på badeværelset efter trin 1, skal du i gang med lidt ekstra rengøring. Du kan bruge enten eddike eller et andet syreholdigt rengøringsmiddel på de fuger, der har behov for yderligere rengøring. Er det eksempelvis kalk, der sidder på fugerne, kan kalken fjernes med hjælp fra syre.

Trin 3

Er fugerne sorte eller fyldt med sorte pletter, er det højst sandsynligt skimmelsvamp. For at få bugt med skimmelsvampen kan du rengøre fugerne med et svampedræbende desinfektionsmiddel såsom Rodalon. 

Den sidste løsning

Kan du ikke redde silikonefugerne ved hjælp af ovenstående rengøringsmetoder, fordi de er alt for medtagede, er der kun en sidste løsning tilbage. Du er simpelthen nødt til at udskifte dine fuger. Rent faktisk er det en nødvendighed at udskifte silikonefuger omkring hvert femte år. 

Du kan sagtens selv udskifte fugerne. Du skal blot bruge silikonefuge og en vejledning, der viser, hvordan du gør det. Sådan en vejledning vil også forklare, hvilke redskaber du skal bruge.